Alien Hunter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alien Hunter
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 19. juli 2003
Prod.landUSA USA
Lengde92 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRon Krauss
ProdusentDavid Yost
ManusforfatterBoaz Davidson
Foran kamera
MedvirkendeJames Spader
Leslie Stefanson
Carl Lewis
Prod.selskapColumbia TriStar Home Video
Eksterne lenker

Alien Hunter er en amerikansk science fiction-film fra 2003, regissert av Ron Krauss. Hovedrollene spilles av James Spader, Carl Lewis og Leslie Stefanson.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1947 i delstaten New Mexico, mottar en radio-operatør et merkelig signal, som kommer fra byen Roswell. Han går ut for å undersøke signalets opprinnelse, for aldri å bli sett igjen. Filmen hopper til nåtiden. Det samme signalet sendes fra Sydpolen, og blir videresendt fra Falklandsøyene til USA. En satellitt tar bilder som viser et ukjent objekt, på det antarktiske snøen. Kryptolog Julien Roma (James Spader), professor ved University of California blir invitert til å undersøke mysteriet. Han reiser til en forskningsbase på Antarktis, som blant annet omfatter et stort drivhus med genmodifiserte planter som blir studert av forskere fra hele verden. De finner noe som ser ut til å være et utenomjordisk kjøretøy frosset fast i en stor isblokk. Det ukjente objektet avgir mystiske krypterte signaler.

Julien oppdager at farkosten inneholder en kraftig statisk elektrisk ladning, og den avgir ett smertefullt støt dersom noen berører den. Noen forskere prøver å dekryptere signalet (som snart viser seg å bety: Ikke Åpne), og noen andre jobber med å åpne gjenstanden. De lykkes med å få av lokket, noe som fører til at en flytende væske drypper ut. En fremmed skapning dukker også opp, samtidig som et luftbåren virus forseglet i farkosten dreper fire vitenskapsmenn. Viruset dreper også alle de genmodifiserte plantene. Viruset har en uvanlig høy hastighet for smitte-overføring, og dreper i løpet av få minutters eksponering. Myndighetene er klar over viruset, og den globale risikoen som den representerer. Amerikanerne ber en russisk atomubåt sende en rakett mot stedet før trusselen rekker å spre seg.

I det ubåten nærmer seg basen, klarer Julien å kommunisere med romvesenet, før den blir drept av de andre forskerne. Julien innser at hvis de orlater forskningsbasen i live, så vil det dødelige viruset følge med dem og forårsake en pandemi som kommer til å ødelegge alt liv på jorden. Bare sekunder før missilet treffer blir Julien og tre andre forskere reddet av et fremmed romskip, som hadde plukket opp det samme signalet som Julien studerte. Etterpå dekker myndighetene over hendelsen og påstår at en atomreaktor hadde smeltet, og hadde ødelagt alt av fasiliteter og drept alle som var der. Filmen slutter med at romskipet - fremdeles med Julien og de andre forskerne ombord - forlater jordkloden og solsystemet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]