Alf-Kaare Berg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alf-Kaare Berg
Født18. juli 1951Rediger på Wikidata (72 år)
Senja
BeskjeftigelseIllustratør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Alf-Kaare Berg (født 18. juli 1951 i BergSenja) er en norsk illustratør, bosatt i Kongsvinger siden 1987. Navnet er noen ganger skrevet Alf Kåre Berg.

Han vokste opp i Senja, arbeidet fra 1968 til 1980 i teknisk industri i Moss, studerte ved SHKS, Institutt for Grafisk Design og Illustrasjon, 1984-88 og tok eksamen med innstilling i 1988. Siden har han levd som illustratør, og bidratt til en lang rekke tidsskrift og bøker, blant annet som fast illustratør til krim-novellen i A-magasinet. Han har undervist 4 år ved Sentrum videregående skole, Kongsvinger, og underviser nå i kommunikasjon ved medisinsk fakultet, Universitetet i Tromsø.

Sammen med Jon Fosse vant han nynorsk barnelitteraturpris 1989 for Uendeleg seint. Han fikk Bokklubbenes illustratørpris i 1988, fikk pris i Årets vakreste Bøker 1989 for bilder til Ernest Hemingways bok Farvel til våpnene, Berg kommunes Kulturpris 1994 og har fått reisestipender fra Norsk Illustrasjonsfond og Grafill.

Han har illustrert barnebøker av Annie Riis, Inga E. Næss, Sissel Solbjørg Bjugn og Mathis Mathisen; og har også illustrert en doktoravhandling i medisin: Det skapende mellomrommet : i møtet mellom pasient og lege (2005). De siste årene har han også arbeider med maleri på lerret, i større format. Tema i maleriene er «Tilhørighet og tilstedeværelse».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]