Alex Webster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alex Webster
Født25. okt. 1969Rediger på Wikidata (54 år)
Akron, New York, USA
BeskjeftigelseMusiker, bassgitarist, sangtekstforfatter, string player Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avCannibal Corpse
Musikalsk karriere
SjangerDeath metal
InstrumentBassist
Aktive år1987
PlateselskapMetal Blade Records
Nettstedhttp://www.cannibalcorpse.net/
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Cannibal Corpse
Tidligere band
Hate Eternal
Blotted Science
Beyond Death

Alex Webster (født 25. oktober 1969 Akron, New York, USA) er bassisten fra Cannibal Corpse. Han er en av to nåværende medlemmer som var en del av den originale oppstillingen, den andre er trommeslageren Paul Mazurkiewicz.

Webster var opprinnelig med i thrash meetal-bandet Beyond Death i 1987, sammen med eks-Cannibal Corpse-gitarist Jack Owen. De ble kjent med Chris Barnes, Bob Rusay og Paul Mazurkiewicz, som alle var i bandet Tirant Sin. Han er kreditert for å ha laget bandets navn.[trenger referanse] Webster er den nye bassisten i Erik Rutans death metal-band Hate Eternal. Rutan produserte Cannibal Corpses siste album, Kill.

Webster er kjent for å være en enestående death metal-bassist, og i metal-sjangeren generelt.[trenger referanse] Han kan spille usedvanlig fort, og hans signatur er 3-finger walk (en «galopperende» fingerbevegelse).[trenger referanse] Han avslørte i en bak-kulissene-DVD for The Wretched Spawn at han startet å spille gitar, men byttet fordi han tenkte en bassgitar ville være mye lettere å lære.[trenger referanse] Webster spiller uten plekter og bruker ikke distortion-effekt, noe som er uvanlig blant death metal-bassister.

I tillegg til å spille bass har Webster skrevet mange tekster og melodier for bandet. Noen eksempler er «Fucked with a Knife», «Puncture Wound Massacre», «I Will Kill You», «Devoured by Vermin», «Unleashing the Bloodthirsty» og «Murder Worship» for å nevne noen få.

Utstyr[rediger | rediger kilde]

Webster bruker for øyeblikket Modulus- og Spector-basser, DR-strenger, EMG-pickups og Ampeg-forsterker. Han brukte også en Fender P-bass på albumene Eaten Back to Life og Butchered At Birth og en Ibanez på albumene Tomb of the Mutilated og The Bleeding.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]