Alex Webster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alex Webster
Alex Webster of Cannibal Corpse.jpg
FødtAlex Webster
25. oktober 1969
Akron, New York, USA
Beskjeftigelse Musiker, gitarist, sangtekstforfatter
Nasjonalitet USA
Medlem av Cannibal Corpse
Musikalsk karriere
SjangerDeath metal
InstrumentBassist
PlateselskapMetal Blade Records
Nettstedhttp://www.cannibalcorpse.net/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
Cannibal Corpse
Tidligere band
Hate Eternal
Blotted Science
Beyond Death

Alex Webster (født 25. oktober 1969 Akron, New York, USA) er bassisten fra Cannibal Corpse. Han er en av to nåværende medlemmer som var en del av den originale oppstillingen, den andre er trommeslageren Paul Mazurkiewicz.

Webster var opprinnelig med i thrash meetal-bandet Beyond Death i 1987, sammen med eks-Cannibal Corpse-gitarist Jack Owen. De ble kjent med Chris Barnes, Bob Rusay og Paul Mazurkiewicz, som alle var i bandet Tirant Sin. Han er kreditert for å ha laget bandets navn. Webster er den nye bassisten i Erik Rutans death metal-band Hate Eternal. Rutan produserte Cannibal Corpses siste album, Kill.

Webster er kjent for å være en enestående death metal-bassist, og i metal-sjangeren generelt. Han kan spille usedvanlig fort, og hans signatur er 3-finger walk (en «galopperende» fingerbevegelse). Han avslørte i en bak-kulissene-DVD for The Wretched Spawn at han startet å spille gitar, men byttet fordi han tenkte en bassgitar ville være mye lettere å lære. Alex Webster spiller uten plekter og bruker ikke distortion-effekt, noe som er uvanlig blant death metal-bassister.

I tillegg til å spille bass har Webster skrevet mange tekster og melodier for bandet. Noen eksempler er «Fucked with a Knife», «Puncture Wound Massacre», «I Will Kill You», «Devoured by Vermin», «Unleashing the Bloodthirsty» og «Murder Worship» for å nevne noen få.

Utstyr[rediger | rediger kilde]

Webster bruker for øyeblikket Modulus- og Spector-basser, DR-strenger, EMG-pickups og Ampeg-forsterker. Han brukte også en Fender P-bass på albumene Eaten Back to Life og Butchered At Birth og en Ibanez på albumene Tomb of the Mutilated og The Bleeding.