Akademitsjeskaja (St. Petersburgs metro)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Akademitsjeskaja
russisk: Академическая
Akademitsjeskaja
Sentralhallen
60°00′46″N 30°23′46″ØKoordinater: 60°00′46″N 30°23′46″Ø
LandRussland Russland
BySt. Petersburg
Åpnet31. desember 1975
Tjenester
Linje(r)Linje 1

Vegg mot metrosporet, med en dør.

Akademitsjeskaja (russisk: Академическая uttale ) er en undergrunnsstasjon på Kirovsko-Vyborgskaja-linjen i St. Petersburgs metro. Stasjonen åpnet 31. desember 1975, som linjens nye endestasjon, da den 8,8 km lange utvidelsen fra Plosjtsjad Vosstanija sto ferdig. I dag[når?] er linjen utvidet ytterligere.

Stasjonen er en dyptliggende pilarstasjon, som ligger 64 meter under bakken. Stasjonens er viet sovjetisk vitenskap, og i enden av sentralhallen er det en inskripsjon med et sitat av Lenin.

SitatТеперь все чудеса техники и завоевания культуры станут общенародным достоянием, и отныне никогда человеческий ум и гений не будут обращены в средства насилия


Nå vil alle teknologiens mirakler og kulturens utrettelser bli offentlig eie, og aldri mer vil menneskets sinn og genialitet bli voldens middel.
Sitat
[trenger referanse]

Søyler og buer er dekorert med rustfritt stål i en stil som minner om Majakovskaja i Moskva. Gulvet er av grå granitt og dørene mot sporene består av små kvadrater av rustfritt stål. Frem til 2004 besto belysningen i sentralhallen av spesielle lysrør som ga tilnærmet dagslys. Siden har det blitt brukt standard lysrør som gir et hvitere lys

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]