Adecco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Adecco Group
Organisasjonsform Aksjeselskap
Etablert 1996
Hovedkontor Sveits
Bransje Bemanning
Antall ansatte 30 000 (2016)
Nettside http://adeccogroup.com

Adecco Group er verdens ledende aktør innen HR, et multinasjonalt selskap med sveitsiske eiere. Selskapet ble opprettet etter en fusjon mellom sveitsiske Adia og franske Ecco i 1996, og er i dag representert i 60 land. Hver dag formidler 30 000 ansatte arbeid til mer enn 700 000 mennesker hver dag.

I det norske markedet er Adecco en videreføring av Olsten Norsk Personal og Norsk Personal. På 1990-tallet starte Adecco sin satsing i Norge, men hadde kun en beskjeden markedsandel før Olsten-konsernet ble kjøpt opp og de to selskapene ble fusjonert. I dag er Adecco en av Norges ledende innen HR, etablert med 40 kontorer over hele landet som daglig formidler arbeid til 5 000 mennesker.

Innovasjon[rediger | rediger kilde]

Konsernsjefen

I 2011 lanserte Adecco NorgeKonsernsjefen, en kampanje rettet mot studenter. Formålet var å få vist frem mulighetene de har som arbeidssøkere med ambisiøse mål – Adecco kan faktisk åpne dører til meget attraktive arbeidsgivere. Kort fortalt går kampanjen ut på at én student med talent for ledelse får prøve seg som konsernsjef i én sommermåned, med veiledning og råd fra den virkelige konsernsjefen. Rekrutteringsprosessen starter med en uformell test, der 500 studenter går videre til en omfattende utvelgelse. Underveis går de beste studentene videre med bakgrunn i tester, dybdeintervju og tilslutt et assessmentsenter for topp 10. Konsernsjef-kampanjen er nå blitt et globalt prosjekt, 50 land arrangerte CEO for 1 month i 2016.

SQUAD

Sponsing[rediger | rediger kilde]

Fra 2005 til 2013 var selskapet tittelsponsor for Adeccoligaen i fotball.

Adecco-skandalen[rediger | rediger kilde]

Februar 2011 avslørte en NRK-reportasje omfattende brudd på Arbeidsmiljøloven ved det Adecco-drevne Ammerudlunden sykehjem i Oslo, noe som ledelsen i Adecco Helse AS etter hvert skulle komme til å innrømme at var tilfelle ved samtlige av sine sykehjem i Norge.[1] Fredag 25. februar varslet Arbeidstilsynet at de ville anmelde selskapet for brudd på Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG, 2011 Adecco-direktør slutter
  2. ^ NRK Østlandssendingen, 2011 Arbeidstilsynet anmelder Adecco

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Adeccos offisielle nettstedRedigere på wikidata