Arbeidstilsynet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arbeidstilsynet
Type Forvaltningsorgan
Org.nummer 974 761 211[1]
Hovedkontor Trondheim
Direktør Ingrid Finboe Svendsen
Virkeområde Norge
Lokale ledd 7 regioner
Ansatte 567 (i 2011)[2]
Eier Arbeids- og sosialdepartementet
Nettsted www.arbeidstilsynet.no
Arbeidstilsynet Sør, Kristiansand.

Arbeidstilsynet er en norsk statlig fagetat underlagt Arbeids- og sosialdepartementet som fører tilsyn med at private og offentlige virksomheter følger kravene etter arbeidsmiljøloven, lønnsgarantiloven, ferieloven og deler av tobakkskadeloven.

Arbeidstilsynet er organisert med et direktorat i Trondheim og syv regioner med underliggende tilsynskontor spredd over hele landet. Etaten ledes av direktør Ingrid Finboe Svendsen.

Arbeidstilsynets svartjeneste

Arbeidstilsynet har en egen svartjeneste som svarer på spørsmål om ferie, arbeidstid, oppsigelse, ergonomi, kjemisk helsefare, kraner, maskiner, vernetjenesten og mye annet. Svartjenesten kan kontaktes på 815 48 222, og har mellom 80.000-100.000 henvendelser årlig.

Regionene har ansvar for Arbeidstilsynets tilsynsvirksomhet, veiledning, saksbehandling og regional informasjon i sitt geografiske område. Regionene i Arbeidstilsynet har også nasjonale fagansvar på ulike områder.

Direktoratet er etatens overordnede organ, bl.a. med ansvar for overordnede strategier, planer, regelverksutvikling og kommunikasjon.

Tips

Arbeidstilsynet tar imot tips fra publikum om kritikkverdige forhold. De kan meldes inn her: tips.arbeidstilsynet.no For hastesaker, ring 815 48 222.

Arbeidstilsynets postjournal er tilgjengelig elektronisk via offentlig elektronisk postjournal: www.oep.no og årlig mottar etaten ca. 11.000 innsynsbegjæringer.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret
  2. ^ Antall ansatte i følge Norsk samfunnsvitenskapelig datatjenestes forvaltningsdatabase

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]