Ace Ventura: Naturen kaller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ace Ventura: Naturen kaller
orig. Ace Ventura: When Nature Calls
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår10. november 1995
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Oedekerk
ProdusentJames G. Robinson
ManusforfatterSteve Oedekerk
MusikkRobert Folk
SjeffotografDonald E. Thorin
Foran kamera
MedvirkendeJim Carrey
Ian McNeice
Simon Callow
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Ace Ventura: Naturen Kaller er oppfølgeren til Ace Ventura: Dyredetektiven og den andre filmen om den hysteriske dyredetdektiven Ace Ventura, spilt av Jim Carrey.

Filmen hadde premiere i USA den 10. november 1995, og ble distribuert av Warner Bros.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Himalaya, etter at et mislykket redningsoppdrag som resulterer i at en vaskebjørn faller ned fra fjellet og dør (en parodi på filmen Cliffhanger – på kanten av stupet) bukker Ace Ventura under for en alvorlig depresjon. Han flytter til et kloster i Tibet, men flere måneder senere blir han oppsøkt av Fulton Greenwall, en britisk korrespondent som arbeider for et konsulat i Bonai-provinsen som ligger i det fiktive afrikanske landet Nibia. Greenwall er tvilende til Venturas tvilsomme oppførsel når han blant annet begynner å etterligne parringssrop fra forskjellige dyrearter, og hans hensynsløse kjøring når de reiser til Afrika.

Greenwall ønsker at Ventura skal finne en stor hvit flaggermus kalt «Shikaka» et hellig dyr for den innfødte Wachati-stammen. Etter å ha ankommet Nibia og møtt konsul Vincent Cadby, begynner Ace Ventura sin egen etterforskning, men han må blant annet overvinne frykten for flaggermus for å lykkes. Akkompagnert av capuchin-apen sin, Spike, begynner Ventura å lete etter den savnede flaggermusen. Ventura blir etter hvert venn med stammens prinsesse, som snart prøver å forføre Ventura. Imidlertid innrømmer Ventura sin ed til geistlig sølibat, selv om han onanerer aggressivt i en hytte etterpå.

Ventura blir også venn med stamme-prinsen Ouda, som hjelper ham- Venturas etterforskning innebærer å eliminere åpenbare mistenkte, blant annet krypskyttere eller andre som tjener på å selge dyr, og en safari-eier. Ventura og Ouda sniker seg inn i stamme-landsbyen Wachootoo, med håp om å finne igjen den hellige flaggermusen. Men de blir snart tatt til fange. Wachootoo anklager Ventura for å være en hvit djevel. Til tross for dette erklærer Wachootoo-stammen at hvis den hvite flaggermusen ikke returneres i tide, kommer de til å erklære krig mot Wachati-stammen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]