Abdul Rahman Hassan Azzam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Abdul Rahman Hassan Azzam (arabisk عبد الرحمن حسن عزام) (født 8. mars 1893 i Shubak al-Gharbi ved Giza i Egypt, død 2. juni 1976 i Cannes) var en egyptisk diplomat og politiker. Han var den første generalsekretæren i Den arabiske liga og hadde posisjonen fra 1945 til 1952. Han er også kjent som Abd al-Rahman Azzam. Azzam fikk 27. desember 1945 tittelen pasja av kong Faruk, og er derfor også kjent som Abdul Rahman Azzam Pasja.

Azzam skrev i 1938 boken The Eternal Message of Muhammed på arabisk. En revidert utgave av boken ble gitt ut på engelsk i 1965. Boken beskriver først i korte trekk Muhammeds liv og tar så for seg bruk av hans lære innen feltene: islams budskap, sosial reform, staten, internasjonale forbindelser, spredning av budskapet, årsaker til forstyrrelser i verden og jakten på et åndelig fundament for sivilisasjonen.

Azzam var Egypts ambassadør til Irak, Iran og Saudi-Arabia, og var også diplomat i Romania og Tyrkia. Han var i en periode også parlamentsmedlem.

Azzam studerte medisin i London og hadde praksis ved St. Thomas' Hospital. Han ble medlem av Sphinx Society, en studentorgansisasjon som arbeidet for å avslutte Storbritannias okkupasjon av Egypt.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Abdel Rahman Azzam, Caesar E. Farah (1964). The Eternal Message of Muhammad (engelsk). Devin-Adair Co.  [297 sider]
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)