A Thousand Words

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Thousand Words
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrian Robbins
ProdusentAlain Chabat
Stephanie Danan
Nicolas Cage
Norman Golightly
Brian Robbins
Sharla Sumpter Bridgett
ManusforfatterSteve Koren
MusikkJohn Debney
SjeffotografClark Mathis
KlippNed Bastille
Foran kamera
MedvirkendeEddie Murphy
Kerry Washington
Cliff Curtis
Clark Duke
Allison Janney
Annen informasjon
BudsjettUSD 40 millioner[2]
TotalomsetningUSD 20 558 836[3]
Prod.selskapDreamWorks Pictures
Saturn Films
Varsity Pictures
Work After Midnight Films[1]
DistributørParamount Pictures
DreamWorks Pictures[1]
Premiere
  • 9. mars 2012 (2012-03-09)
Eksterne lenker

A Thousand Words er en komedie-dramafilm fra 2012 med Eddie Murphy i hovedrollen og som er blitt regissert av Brian Robbins. Kinopremieren var den 9. mars 2012, fire år etter at den ble filmet i 2008. Den fikk generelt negative kritikker og var langt fra en suksess i kinoene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jack McCall gjør alt han kan for å skaffe seg forskjellige bok-avtaler, og han er overhodet ikke redd for å strekke sannheten så langt han klarer for å åpne sine mål. Men når han forsøker å få gjennom en avtale fra New Age-selvhjelpsguru Dr. Sinja, ser han raskt gjennom Jacks bedrag og går med på avtalen - for senere å bare levere en bok på fem sider. Men den kvelden dukker Bodhi-treet i Jacks bakgård. Dr. Sinja reiser til huset hans - og de oppdager at for hvert ord Jack sier, faller et blad av treet. Når treet går helt tom for blader, kommer hele treet til å dø - og det samme vil Jack. Han opplever at selv skrevne ord, og andre metoder for å ikke snakke, teller mot hvor mange ord han har til rådighet.

Alt annet som skjer med treet, påvirker ham også. Når Jack forsøker å hugge ned treet med en øks, dukker det opp et sår på sin egen kropp. Når et ekorn klatrer på treet, kiler han på kroppen. Når en gartner prøver å forgifte treet med DDT, opplever Jack også effekt av dette. Når gartneren forsøker å vanne treet, begynner Jack automatisk å svette utrolig mye. Når Jack blir tvunget til å velge ordene sine med langt større omhu, blir kommunikasjonen utrolig vanskelig og full av misforståelser. Dette koster ham snart to bok-avtaler, hele jobben, og hans kone Caroline. Hun trekker den slutningen at hans plutselige stillhet skyldes at han ikke elsker henne lenger.

Når Jack prøver å forklare treet for sin kone, tror hun ikke på ham. Bare Jacks assistent Aaron Weisberger innser at han forteller sannheten, og går til hjemmet hans for å holde telling på hvor mange blader som er igjen. Jack forsøker å bryte forbannelsen, ved å være en bedre person. Han gir mat til en gruppe hjemløse, og donere pengene sine til veldedighet - men disse planene mislykkes. Jack drikker mye alkohol om natten, noe som får ham til å synge mye. Dermed mister treet enda flere av bladene sine. Jack konfronterer også Dr. Sinja, og spør hvordan han skal få slutt på forbannelsen. Guruen ber ham om å slutte fred i alle forholdene sine. Jack forsøker å forsone seg med sine kone, men hun er fremdeles nølende.

Jack besøker også moren sin Annie, som bor ved et eldresenter og sliter med demens. Annie forteller Jack, som hun tror er hans avdøde far Raymond, at hun skulle ønske Jack ville slutte å være rasende på faren hans - fordi faren hans forlot familien når Jack var liten. Når Jack innser at det er forholdet til faren hans som trenger mest reparasjon, og velger å besøke farens gravplass. Jack bruker de tre siste bladene på treet med ordene "Jeg tilgir deg" og uten blader igjen på treet, får han et hjerteinfarkt - og det ser ut som han holder på å dø.

Men det viser seg plutselig at alle treets blader på magisk vis har dukket opp igjen, og Jack kan nå snakke helt fritt igjen. Men han får fremdeles ikke jobben sin tilbake på grunn av hans tidligere merkelige oppførsel. Men Aaron blir forfremmet til Jacks tidligere stilling. Men Jack skriver i steden sin egen bok om opplevelsene sine, som får navnet «A Thousand Words» og han gir Aaron i oppgave å gjennomføre avtaler rundt boken. Dessverre for Aaron fører denne bok-promoteringen til at han utvikler seg slik som Jack var tidligere, og dermed får han sitt eget mindre Bodhi-tre på kontoret sitt.

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

A Thousand Words ble nominert til tre Golden Raspberry Awards.

Den 33. Razzie-utdelingen[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]