A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår1985
Prod.landUSA
Lengde85 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJack Sholder
ProdusentRobert Shaye
ManusforfatterDavid Chaskin
MusikkChristopher Young
Foran kamera
MedvirkendeMark Patton
Kim Myers
Robert Englund
Christie Clark
Annen informasjon
Prod.selskapNew Line Cinema
Premiere21. september 1985 (USA)
Eksterne lenker

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge er en amerikansk skrekkfilm fra 1985 og den andre filmen i A Nightmare On Elm Street-serien. Filmen ble regissert av Jack Sholder, og Robert Englund har hovedrollen som Freddy Krueger. Denne filmen blir etterfulgt av A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Fem år har gått siden handlingene i den første filmen. Walshes-familien har flyttet inn i det tidligere hjemmet til Nancy Thompson. Sønnen Jesse bruker Nancy sitt tidligere rom. Etter hvert begynner han å få mareritt om Freddy Krueger som vil bruke Jesse sin kropp for å komme tilbake til den virkelige verden. Kjæresten hans, Lisa, finner Nancys gamle dagbok hvor Nancy skrev om sine mareritt og møtene med Freddy. Jesse opplever lignende mareritt som det Nancy beskriver i dagboken sin. Han går livredd til foreldrene sine. De begynner å krangle, og Jesse går sin vei i sinne.

Jesse vandrer gatelangs sent om kvelden og havner i en bar for homofile, hvor han møter gym-læreren sin. Læreren tar ham med til gymsalen for å trene før Jesse tar en dusj samtidig som læreren går tilbake til kontoret sitt. På kontoret hans våkner plutselig hyllene til liv, og han får kastet baller og annet sportsutstyr etter seg. To tau havner rundt håndleddene hans og drar ham inn i dusjen som nå er full av damp. Freddy Krueger dukker opp og slår til læreren med barberblad-hånden sin, og læreren blir drept. Da dampen er vekk, står Jesse igjen med Kruegers hanske på hånden. Jesse skriker i panikk og løper sin vei. Senere kommer han hjem til foreldrene sine etter å ha vandret rundt i nabolaget uten klær. Faren hans tror at Jesse kanskje har brukt narkotika, og moren hans er veldig bekymret for ham.

Kjæresten, Lisa, leter etter informasjon om Freddy Krueger og oppdager beliggenheten til det forlatte kraftverket hvor Krueger jobbet. Samtidig kommer Freddy på besøk til Jesse sin yngre søster, Angela. Men når Angela våkner, er det Jesse som står over henne med hansken på hånden sin. Jesse får en klassekamerat, Ron Grady, til å passe på når han sover. Jesse sovner snart, men Grady blir trøtt og sovner han også. Så snart Grady sover, våkner Jesse og begynner å skrike i smerte når Krueger tar over kroppen hans. Døren er låst, og Grady er hjelpeløs mot Krueger, som knivstikker ham med barberbladene på hansken sin. Når Krueger ser seg selv i speilet, viser dette seg å være Jesse, men det er Krueger som ser tilbake fra speilet. Jesse går til Lisa som har en fest. Freddy tar kontroll over Jesse igjen, og han angriper Lisa. Men Lisa klarer å komme seg unna Freddy.

Noen gjester ved festen prøver å slåss mot Freddy, men de blir drept umiddelbart. Med alle gjestene sammenklemt ved det høye gjerdet i hagen, dreper Krueger en person og kaster ham gjennom en grill. Lisa redder Krueger (fremdeles i Jesse sin kropp) fra å bli skutt av faren sin, og Krueger forsvinner sporløst. Lisa reiser til det nedlagte kraftverket i håp om at hun kan redde Jesse der. Hun forteller Jesse at hun elsker ham. Hun fjerner Freddys lue og kysser Jesse. Freddy begynner å miste kontrollen over Jesse. Kraftverket begynner å brenne opp, og Freddy holder på å brenne opp han også. Når Freddy dør, blir brannen i kraftverket plutselig slukket av seg selv. Når Lisa håper alt sammen endelig er over, begynner Freddys brente lik å flytte på seg, og Jesse kryper ut av asken fra liket. Neste mandag er Jesse på vei til skolen. Han går ombord i skolebussen, lettet over at alt endelig er over.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]