A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår1989
Prod.landUSA
Lengde90 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiStephen Hopkins
ProdusentRobert Shaye
ManusforfatterLeslie Bohem.
Foran kamera
MedvirkendeLisa Wilcox
Beatrice Boepple
Robert Englund
Kelly Jo Minter
Annen informasjon
Prod.selskapNew Line Cinema
Premiere11. august 1989 (USA)
Eksterne lenker

A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child er en amerikansk skrekkfilm fra 1989 og den femte filmen i A Nightmare On Elm Street-serien. Den ble regissert av Stephen Hopkins. Robert Englund, Lisa Wilcox og Danny Hassel har hovedrollene.

Det er oppfølgeren til A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master og etterfølges av Freddy Dead: The Final Nightmare. Tonen i denne filmen er mye mørkere, og drømmesekvensene er langt mer gotiske enn i de tidligere filmene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Handligen finner sted nesten ett år etter den forrige filmen. Alice og Dan har et forhold, og det er ingen tegn til Freddy Krueger. Alice drømmer at hun er i et merkelig asyl og går kledd i en nonne-drakt med et navneskilt hvor det står Amanda Krueger. Hun blir så angrepet av flere sinnssyke kriminelle, men hun våkner opp før det skjer noe. Neste dag tar Alice en eksamen på skolen sammen med vennene sine; Greta, en fremadstormende supermodell, Mark, en tegneserie-geek, og Yvonne.

På vei til jobb oppdager Alice at hun er tilbake på asylet for sinnssyke, og hun skriker i smerte idet hun blir trillet inn på en operasjonsstue liggende på en båre, iført Amanda sin nonne-drakt. Amanda Krueger ligger på et bord, og hun føder en sønn. Babyen kommer seg løs fra legene og kommer seg ut av rommet. Alice følger etter og havner på samme sted som hun beseiret Freddy Krueger i den forrige filmen. Før Alice kan stoppe ham finner barnet Freddys klær og vokser raskt til en voksen mann. Amanda dukker opp for å hjelpe Alice. Men Freddy smeller igjen kirkedørene før de kommer seg inn i kirken. Etter disse hendelsene er Alice plutselig tilbake på jobben, men fire timer senere. Alice ringer umiddelbart til Dan som reiser fra vennene sine og skynder seg til Alice. Før Dan rekker frem til Alice sovner han. Freddy tar over kroppen til Dan og kjører inn i en tankbil som eksploderer, og Dan dør. Alice ser at Freddy tar kontroll over Dan, og hun besvimer midt i veien.

Når Alice våkner på sykehuset får hun vite at hun er gravid med Dans barn. Mens hun kommer til kreftene igjen på sykehuset, ser hun en liten gutt; Jacob. Yvonne nevner senere at det ikke var noen barn ved sykehuset da Alice skal ha sett Jacob, og det var heller ingen barneavdeling der. Freddy Krueger begynner å drepe vennene til Alice en etter en når de sover. Først ut er Greta, ved å tvinge henne til å spise seg i hjel. Freddy går etter Mark, men det er først når Alice trekker seg selv inn i Marks drøm at han begynner å tro på henne. Alice ber om en tidlig ultralyd fordi hun er gravid, og hun innser at Freddy bruker barnet hennes for å komme seg inn i drømmene til vennene hennes. Alice oppdager også at Jacob egentlig er hennes ufødte sønn.

Samtidig som Alice leter etter stedet Amanda Krueger ble begravet, blir Yvonne angrepet av Freddy. Hun klarer så vidt å unnslippe med litt hjelp fra Amandas sjel, og hun innser at Freddy virkelig er tilbake for å drepe dem. Deretter blir Mark drept av Freddy, og han blir bokstavelig talt revet i små biter, fordi han ble forvandlet til et papir-figur i marerittet sitt. Alice sender Yvonne til det nå forlatte mentalsykehuset, Westin Hills Asylum, i et forsøk på redde Amandas sjel. De møter Freddy igjen, og en stor slåsskamp bryter ut mellom dem før Freddy forsvinner i løse luften. Det hopper deretter et par måneder frem i tid. Alice føder Jacob, og hun har endelig fått fred fra marerittene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]