71 fragmenter av tilfeldighetens kronologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
71 fragmenter av tilfeldighetens kronologi
orig. 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls
Generell informasjon
Utgivelsesår1997
Prod.landØsterrike
Lengde96 min.
SpråkTysk
Rumensk
Bak kamera
RegissørMichael Haneke
ProdusentVeit Heiduschka
SjeffotografChristian Berger
Eksterne lenker

71 fragmenter av tilfeldighetens kronologi[1] (originaltittel: 71 Fragmente einer Chronologie des Zufalls ) er film fra 1994 med dreiebok og regi av Michael Haneke.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger en rekke historier: En ung rumensk gutt som sniker seg over en grense om natten, vasser gjennom en sump, og gjemmer seg på en lastebil. I Wien bor han på gata som tigger. En vekter plukker opp en leveranse fra en bank. En ung mann stjeler våpen fra et militært lager. En student spiller spill sammen med vennene sine, og satser klokken sin mot en stjålet pistol. En gammel mann sitter hjemme og ser på TV, og har en voksen datter som er alt for opptatt til å tilbringe tid sammen med ham. Et ektepar forsøker å adoptere et barn.

Den rumenske gutten blir plukket opp av myndighetene, og historien hans havner på nyhetene. Han blir tatt inn av ekteparet som ønsker å adoptere et barn. Når hun gjør ærender, forlater kona barnet i en bil for å gå inn i banken. Samtidig går den gamle mannen til banken, under dekke av å hente sin pensjon. Men han er virkelig der for å se datteren som arbeider i banken. Studenten stopper for å fylle opp drivstoff. Men mangler kontanter, og ønsker å bruke en minibank som er ute av drift. Stresset og i hastverk, går han inn i den allerede overfylte banken og forsøker å snike i køen. Men studenten blir angrepet av en annen kunde. Han går tilbake til bilen sin for å hente en pistol.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmdatabasen.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]