Åge Petter Christiansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Åge Petter Christiansen
Født17. mai 1950Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseRedaktør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Åge Petter Christiansen (født 17. mai 1950) er en norsk næringslivsleder og redaktør, tidligere sjefredaktør i Vårt Land og redaksjonssjef i Dagbladet.

Christiansen tok på 1970-tallet lærerutdannelse ved Elverum lærerhøgskole og dramautdannelse ved Bergen lærerhøgskole. Etter det har han studert økonomi og ledelse ved BI Senter for lederutdanning.

Han innledet sin yrkeskarriere i KFUK-KFUM der han var ungdomsarbeider, ungdomssekretær og til slutt landssekretær.

I 1980 begynte Christiansen som journalist i NRK, og arbeidet i nyhetsavdelingen, kulturavdeling og på distriktskontor. I 1985 fikk han stillingen som NRKs korrespondent i Stockholm.

Han arbeidet som politisk journalist i Dagbladet i 1987–1988 før han begynte i Vårt land. Der var han først redaksjonssjef, inntil han i 1989 ble ansvarlig redaktør. I 1991 begynte han nok en gang i Dagbladet, nå som redaksjonssjef fram til han i 1995 gikk over til stillingen som personaldirektør.

I år 2000 begynte han å arbeide med lederrekruttering for næringslivet, og i 2002 ble han partner og styreleder i firmaet Hodejegerne.

Christiansen har hatt en rekke verv innen presse-, kristenliv og fotball. Han har vært styreleder i Oslo redaktørforening, styreleder i Kirkens Bymisjon og styreleder i Vålerenga Fotball.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]