Hopp til innhold

Nel: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Slettet innhold Innhold lagt til
SOA (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
Erik.storm (diskusjon | bidrag)
m Eksterne lenker: Lagt til link til Siste aksjekurs
Linje 117: Linje 117:


'''Dag Aarsland''' er professor i geriatrisk psykiatri på Institutt for Psykiatri, ved medisinsk fakultet på universitet i Bergen. Videre er han leder for Senter for Alders og Nevropsykiatrisk Forskning i Stavanger. I 2001 mottok Professor Aarsland Leon Arner-prisen for sin forskning på Alzheimers sykdom. Professor Aarsland er også medlem av redaksjonskomitéen i International Psychogeriatrics.
'''Dag Aarsland''' er professor i geriatrisk psykiatri på Institutt for Psykiatri, ved medisinsk fakultet på universitet i Bergen. Videre er han leder for Senter for Alders og Nevropsykiatrisk Forskning i Stavanger. I 2001 mottok Professor Aarsland Leon Arner-prisen for sin forskning på Alzheimers sykdom. Professor Aarsland er også medlem av redaksjonskomitéen i International Psychogeriatrics.

==Eksterne lenker==
* [http://www.stocklink.no/InstrumentInfo.aspx?id=XOSE.OBM1.NO0010081235 Siste aksjekurs på DIAG]



[[Kategori:Farmasøytiske selskaper]]
[[Kategori:Farmasøytiske selskaper]]

Sideversjonen fra 19. mai 2011 kl. 12:30

DiaGenic ASA
Org.formAlmenaksjeselskap
Org.nummer979938799
BransjeFarmasi
Etablert1998
HovedkontorOslo
LandNorge
Produkt(er)Diagnostiske tester
StyrelederHåkon Sæterøy
Adm.dir.Erik Christensen
Antall ansatte22
Salgsinntekter0 (2008)
Resultat-34,5 millioner NOK (2008)
Nettsted www.diagenic.com
Kart
Nel
59°54′54″N 10°45′05″Ø

DiaGenic OSE: DIAG er et norsk farmasøytisk selskap.

Selskapsbeskrivelse

Selskapet utvikler blodprøvebaserte tester for tidlig diagnose av sykdommer hvor tidlig inngripen er nødvendig for en suksessfull behandling, som for eksempel brystkreft, Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom. Selskapet har patentert metoder for å indentifisere sykdomsspesifikke gensignaturer. Selskapet er basert i Oslo og er børsnotertOslo børs. Firmaet ble grunnlagt i 1998.


Produkter

BCtect ble CE merket 29. juni 2009 og benytter blod som prøvemateriale. BCtect oppdager kreften tidlig og har potensial til å skille mellom godartede svulster og kreftsvulster. Testen lanseres først som et supplement til mammografi. Den individuelle prognosen vil være avhengig av type brystkreft, men felles for alle former for brystkreft er at tidlig diagnose med påfølgende behandling er avgjørende for gode leveutsikter.

ADtect ble CE merket 12. juni 2009 og benytter blod som prøvemateriale. ADtect oppdager Alzheimers på et tidlig stadium og har potensial til å skille mellom ulike demensformer som for eksempel mellom Alzheimers sykdom og Parkinson’s demens. ADtect er et supplement til dagens diagnosemetoder for å sikre raskere og bedre diagnostikk. Tidlig diagnose med påfølgende behandling er avgjørende for sykdomsforløpet da behandlingsmetoder i nær fremtid forventes å kunne bremse forløpet for Alzheimers sykdom.


Visjon og misjon

DiaGenic’s visjon er å bli en ledende tilbyder av molekylærdiagnostikk for tidlig påvisning av sykdom. DiaGenic’s misjon er å tilby pasientvennlige diagnostiske verktøy for tidlig deteksjon av sykdommer for på den måten å bidra til bedret livskvalitet for pasienter og reduserte kostnader for samfunnet.


Forretningskonsept og strategi

DiaGenic er ledende innen utvikling av tester for tidlig deteksjon av sykdom ved analyse av genuttrykk i vanlige blodprøver. Selskapet tar produktkandidater fra eksplorativ forskning gjennom hele produktutviklingssyklusen, fram til etablering av salgs og markedsførings kanaler av testene. Salg og markedsføring tas hånd om i samarbeid med partnere. DiaGenic bruker en differensiert strategi for de ulike produktkandidater innen i de forskjellige geografiske områder.


Teknologi, produktutvikling, kjernekompetanse og teknologi

DiaGenic’s teknologi tar utgangspunkt i kunnskapen om at en sykdom lokalisert et sted i kroppen vil gi sekundære karakteristiske responser i andre deler av kroppen. Disse responser kan deretter måles i vanlige blodprøver, hvor blodets celler reflekterer responsen og har utviklet et sykdomsspesifikt genuttrykk. Endring i genaktivitet i de utvalgte gener måles ved hjelp av genekspresjonsteknologi. DiaGenic var svært tidlig ute med studier som viste at dette var mulig, og konseptet ble søkt patentert allerede i 1997. DiaGenic har siden den gang vært en av innovatørene innen bruk av genuttrykk for diagnostiske formål. Selskapet benytter kommersielt tilgjengelige, kvalitetssikrede og robuste plattformer som er egnet for diagnostisk bruk i klinisk medisin. DiaGenic sin kjernekompetanse er konsentrert rundt identifikasjon av genutrykksmønster i blod som er karakteristiske for definerte sykdommer. Videre utvikling av aktuelle teknologiplattformer for kommersiell diagnostisk bruk vil bli besørget av internasjonale plattformleverandører.


Ledelsen

Erik Christensen (1956) er fra 1. januar 2007 ansatt som administrerende direktør i DiaGenic. Han er utdannet lege fra Odense Universitet med tilleggsutdanning fra Universitetet i Oslo. Fra 1983-1996 praktiserte han som lege, fra 1993 som overlege på klinisk kjemisk avdeling på Ullevål Universitetssykehus. Fra 1996-2006 har han hatt ulike lederstillinger i Abbott Norge AS, sist som Country Manager for diagnostikavirksomheten.

Morten Sten Johansen (1975), er International Business Director i DiaGenic ASA med ansvar for salg og forretningsutvikling. Han er utdannet bioingeniør og har flere års erfaring fra ledende IVD selskaper. Morten startet i bioMérieux fra 1999 hvor han var Business Manager for de nordiske land innen segmentene molekylær biologi, klinisk kjemi og virologi. Fra 2003 ledet han Ventana Medical Systems (Roche) i Norden med fokus på forretningsutvikling og strukturering av organisasjonen. Morten ble ansatt i DiaGenic i januar 2009.

Anders Lönneborg (1956) er forskningsdirektør og gründer i DiaGenic. Han har utdannelse som Fil. Dr. i molekylär plantefysiologi Umeå Universitet 1986, og har videre en Post Doc fra Michigan State University. Lönneborg har omfattende erfaring i ledelse av forskningsgrupper og godkjent professorkompetanse. Han har hatt en rekke forsker-/forkningssjefstillinger fra universitet og forskningsinstitutt, sist ved Norsk Institutt for Skogforskning. Han ble ansatt i DiaGenic i 2000 og fungerte som daglig leder i tidsperioden 2005-2006.

Praveen Sharma (1964) er teknologidirektør og gründer i DiaGenic. Han har universitetsutdannelse fra India, en Cand. Scient grad Universitetet i Oslo 1990 samt Dr. Scient. Molekylær Biologi, NLH 1995. Sharma har hatt flere forskerstillinger, sist ved Norsk Institutt for Skogforskning. Han ble ansatt i DiaGenic i 2000. Sharma har vært styremedlem i DiaGenic siden 1998.

Dag Christian Christiansen (1954) er markedsdirektør ble i januar 2005 ansatt som Markedsdirektør i DiaGenic. Han er Cand. Scient, i biokjemi fra Universitetet i Bergen, 1983 og Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, 1992. Han har over 20 års erfaring i salg og markedsføring av kjemikalier og diagnostika nasjonalt og internasjonalt. Christiansen har tidligere arbeidet i Dyno Particles og sist i Axis-Shield, hvor han hadde markedsansvar for hjerte-kar diagnostikk.

Edith Rian (1966), er ansvarlig for laboratorievirksomheten i DiaGenic. Hun er utdannet Siv.ing fra NTNU og PhD i molekylær biologi fra Universitetet i Oslo. Rian var ansatt ved det Norske Radiumhospital i perioden 1998 til 2008 og hadde forsker og prosjektlederstillinger. Hun ble ansatt i DiaGenic i 2008.

Ruben Ekbråten (1976) er Financial Controller og har ansvaret for økonomi i DiaGenic ASA. Han har en MBA fra Heriot Watt University, og Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har erfaring som aksjemegler, og har hatt flere økonomistillinger i GE Healthcare i Norge og internasjonalt. Før han begynte i DiaGenic i 2007 var han Finance Manager for Japan og Central Costs i GE Healthcare.

Styret

Arbeidende styreleder Håkon Sæterøy (1958), er siviløkonom fra NHH, Bergen 1981. Sæterøy er styreleder i DiaGenic og har siden 2000 hatt ansvaret for egenkapitalfinansiering. Han har mer enn 20 års erfaring fra investeringsvirksomhet og ”Corporate Finance”, og i den senere tid primært innen ”Life Science”. Fra børsnoteringen av DiaGenic i 2004 til oktober 2007 har Sæterøy også hatt ansvaret for ”Investor Relations”. Håkon Sæterøy er styremedlem i Stiftelsen Oslo Cancer Cluster, dessuten er han styreleder i Epitarget AS og Kezzler AS.

Styrets nestleder Gustav Ingemar Kihlström (1952), har Fil. Dr. i fysiologi fra Universitetet i Uppsala. Han er dosent ved Uppsala Universitet og har mer enn 15 års erfaring fra Astra og Pharmacia i Sverige og andre land. Fra 1996 til 2004 arbeidet han som finansanalytiker, sist som leder av helsesektorteamet til ABG Securities i Stockholm. I dag er han selvstendig konsulent innen området vitenskap og finansiering av Life Science selskap. Han er styreleder i Artimplant AB, Karocell AB og Med Cap AB, og styremedlem i flere børsnoterte og unoterte selskaper.

Styremedlem Anna Malm Bernsten (1961), har en MSc Chem. Eng grad fra KTH i Stockholm. Hun har frem til 2006 vært President & CEO i Carmeda AB og arbeider i dag som Chief Marketing Officer i GE Healthcare Life Sciences. Med tidligere arbeid i Assa Abloy AB og Medivir AB, har hun bred ledererfaring fra svenske børsnoterte foretak. Hun har også hatt stillinger innen internasjonal markedsføring i Pharmacia konsernet i ca. 10 år. Hun er i dag styremedlem i Fagerhult og Artimplant AB.

Styremedlem Ingrid Alfheim (1946), er sivilingeniør fra NTH 1969,og har doktorgrad i miljøtoksikologi fra Universitetet i Oslo fra 1984. Alfheim er administrerende direktør i Biomedisinsk Innovasjon AS og har før det vært forskningsdirektør i Axis-Shield ASA. Tidligere har hun drevet eget firma innen internasjonal teknologimegling, og har dessuten vært ansatt både i Forskningsrådet og ved Senter for Industriforskning. Alfheim har sittet i styret for flere bioteknologiske selskaper.

Styremedlem Marie Skarbøvik Buchman (1952), har medisinsk embetseksamen og doktorgrad fra Universitetet i Oslo hvor hun var ansatt som vitenskapelig assistent og amanuensis. Hun er spesialist i medisinsk biokjemi og farmakologi med hovedutdannelse fra Rikshospitalet. Hun er i dag Medisinsk direktør ved Fürst Medisinsk laboratorium. Hun har tidligere vært medisinsk sjef i Axis Biochemicals ASA (nå Axis-Shield) og senior Medisinsk Rådgiver i Nycomed Imaging AS.

Styremedlem og Teknologidirektør Praveen Sharma (1964), er gründer i DiaGenic. Han har universitetsutdannelse fra India, en Cand. Scient grad Universitetet i Oslo 1990 samt Dr. Scient. Molekylær Biologi, NLH 1995. Sharma har hatt flere forskerstillinger, sist ved Norsk Institutt for Skogforskning. Han ble ansatt i DiaGenic i 2000. Sharma har vært styremedlem i DiaGenic siden 1998.

Scientific Advisory Board for Brystkreft

Professor Anne-Lise Børresen-Dale er leder for Avdeling for Genetikk på Radiumhospitalet i Oslo. Hun er president i European Association for Cancer Research (EARC) og sitter i styret i European CanCer Organization (ECCO). Hun forsker på genotyper og genuttrykksprofiler som bidrar til forhøyet kreftrisiko, strålefølsomhet, tumoraggressivitet og terapiresistens. Sykdomsområdene er ovarie- og brystkreft.

Dr Alan Hollingsworth er medisinsk direktør ved Mercy Women’s Center and Mercy Cancer Center i Oklahoma City. Hans fagområde er diagnostisering og risikovurdering av brystkreft. Dr. Hollingsworth driver en av USAs ledende klinikker for overvåking og oppfølging av høyrisiko brystkreftpasienter.

Dr Martine Piccart er professor i onkologi på Université Libre de Bruxelles og leder av Department of Medicine på Jules Bordet Institute. Hun er for tiden President i European Organization for Research and Treatment of Cancer (EORTC). I 1996 etablerte Piccart Breast International Group (BIG), hvor hun nå er styreleder. Piccart er styremedlem i American Society of Clinical Oncology (ASCO).

Dr Christos Sotiriou er Assistant Professor ved den medisinske onkologienheten og også leder av Functional Genomics & Translational Research Unit ved Jules Bordet Institute ved Université Libre de Bruxelles. Hans forskning fokuserer på molekylærbiologi i brystkreft. Han er også medlem av TRANSBIG, et søsternettverk til Breast International Group.


Scientific Advisory Board for Alzheimers sykdom

Samuel Gandy er professor for Alzheimer’s Disease Research, professor of Neurology og Psychiatry, og Associate Director ved Mount Sinai Alzheimer’s Disease Research Center, og Chair ved National Medical og Scientific Advisory Council for Alzheimer’s Association. Dr. Gandy er en internasjonal ekspert i metabolismen av substansen som kalles amyloid, denne avleires i hjernen hos pasienter med Alzheimers. I 1989 oppdaget Gandy og hans team det første legemiddel som kunne redusere dannelsen av amyloid. Dr. Gandy har publisert mer enn 150 vitenskapelige artikler, kapitler og oversiktsartikler innen dette feltet.

Professor Khalid Iqbal er leder for avdeling for nevrokjemi ved New York State Institute for Basic Research i Staten Island, New York. Sammen med Bengt Winblad etablerte han biennalen International Conferences on Alzheimer’s Disease & Related Disorders (ICAD). Dr. Iqbal er forfatter av mer enn 200 vitenskapelige artikler i prestisjefylte og internasjonale vitenskapelige tidsskrifter og har gitt ut åtte bøker om Alzheimers sykdom.

Bengt Winblad er professor i geriatrisk medisin på Karolisnka Institutet og overlege på Karoliska Universitetssjukuset. Han er leder for Karolinska Institute for Alzheimer’s Diseaases Research Center og for programmet Swedish Brain Power. Professor Winblad er forfatter av mer enn 800 originale publikasjoner i gerontologi, geriatri og demensforskning og er medlem av mer enn 10 internasjonale redaksjoner i vitenskapelige tidsskrifter. Han har siden 1988 vært medlem av Nobel komitéens vitenskapelig råd for fysiologi og medisin på Karoliska Institutet. Han ble i 1995 valgt til leder av Medical Advisory Panel for Alzheimer’s Disease International (ADI).

Dag Aarsland er professor i geriatrisk psykiatri på Institutt for Psykiatri, ved medisinsk fakultet på universitet i Bergen. Videre er han leder for Senter for Alders og Nevropsykiatrisk Forskning i Stavanger. I 2001 mottok Professor Aarsland Leon Arner-prisen for sin forskning på Alzheimers sykdom. Professor Aarsland er også medlem av redaksjonskomitéen i International Psychogeriatrics.

Eksterne lenker