VLM Airlines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
VLM Airlines
IATA: VGICAO: VLM
HovedflyplasserLondon City lufthavn
HovedkontorAntwerpen
Nettsidehttp://www.flyvlm.com
VLM Fokker 50, nåværende
VLM Fokker F50, tidligere

VLM Airlines (kort for Vlaamse LuchttransportmaatschappijFlamske flytransportselskap) var et belgisk flyselskap.

Historie[rediger | rediger kilde]

VLM Airlines begynte flyvninger i mai 1993 med faste ruter mellom flyplassene Antwerpen lufthavn og London City Airport. Det er i dag over 400 ansatte i selskapet og det fraktet 745 781 passasjerer i 2007. Selskapet var tidligere basert i Antwerpen, men deres base er i dag ved London City Airport.[1]

I 2008 rapporterte selskapet sitt tiende sammenhengende inntektsår som ble avsluttet den 31. desember 2007, og hadde en nettoinntekt på 3,6 millioner euro. Omsetningen hadde vokst til 112 millioner euro og passasjerantallet vokste med 9 prosent til 745 781 i løpet av 2007.[2]

Den 24. desember 2007 annonserte Air France-KLM at de hadde signert en avtale om overtagelse av selskapet fra Panta Holdings.[3] Air France-KLM meddelte den 28. mai 2009 at VLM Airlines vil gradvis gå over til fly under navnet CityJet. Dette navnet er allerede i bruk av Air France-KLMs irske regionale partner.

Den 22. juni 2016 begjærte VLM konkurs, og den 30. oktober 2017 begynte VLM med ruteflyvninger igjen mellom Antwerpen, Zürich, Maribor og London.

Ruter[rediger | rediger kilde]

Land Destinasjoner
Belgias flagg Belgia Antwerpen - Antwerpen lufthavn
Slovenias flagg Slovenia Maribor - Maribor lufthavn
Storbritannias flagg Storbritannia London - London City Airport
Sveits’ flagg Sveits Zürich - Zürich lufthavn

De bestemmelsessteder som ikke lenger blir opprettholdt av VLM er Liverpool, Southampton, Man, Brussel, Genève og Frankfurt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]