VIVA (kor)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
VIVA
Stiftet2002
Sjangrejazz, folkemusikk og religiøs musikk
Nettstedhttp://koretviva.no

VIVA er et damekor fra Trondheim som ble stiftet i 2002. Dirigent er Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen. Koret består av ca. 30 amatørsangere fra Trondheim og omegn.

Repertoaret spenner fra jazz til klassisk via folkemusikk og moderne kormusikk. Musikken kan være både verdslig og religiøs.

Koret har fått gulldiplom i de internasjonale korkonkurransene det har deltatt i, henholdsvis i Riva del Garda (Italia, 2007), Valletta (Malta, 2009), Praha (Tsjekkia, 2012) og Calella (Spania, 2014). I Praha vant VIVA også damekorklassen og Grand Prix-konkurransen mot vinnerne av de andre klassene, i tillegg til at Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen ble tildelt prisen for beste dirigent[1]. I Calella vant VIVA damekorklassen[2]. I februar 2017 tok VIVA gulldiplom i damekorklassen i Interkulturs Grand Prix of Nations i kammermusikksalen i Berliner Philharmonie. I oktober samme år vant VIVA damekorklassen i NM for kor i Trondheim. I korkonkurransen i Kalamàta i Hellas i 2019 vant Viva både klassen for like stemmer og selve Grand Prize-konkurransen.

VIVA holder med ujevne mellomrom konserter i Trøndelag. Koret påtar seg også sangoppdrag for både offentlige og private virksomheter.

I anledning korets 10-årsjubileum i 2012 ga koret ut CD-en "Stemninger".

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Koret VIVA Offisiell hjemmeside for damekoret VIVA.