The Aller Værste!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
The Aller Værste!
Opphav Norge Bergen, Norge
Periode 19791981
Sjanger Rock, ska
Siste medlemmer
Sverre Knudsen
Ketil Kern
Harald Øhrn
Lasse Myhrvold (1953-2006)
Chris Erichsen

The Aller Værste! (19791981) var en norsk rockegruppe fra Bergen.

The Aller Værste! var påvirket og inspirert av punk, new wave, ska og reggae og ga ut to album og tre 7"-singler/EP-er. Flere av deres utgivelser regnes som klassikere i norsk rock. De fikk Spellemannprisen 1980 for albumet Materialtretthet i klassen nyrock. Bandets to første singler fikk også spilletid hos den innflytelsesrike BBC-programlederen John Peel.

Manager for gruppen var Lars Lauritzsen.

Bandet hadde gjenforeningsturné i 1990 og konserter i Bergen og Oslo i 1999.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Kern, Øhrn, Myrvold og Erichsen var før TAV! rockegruppa Johnny Banan Band. Etter at Ketil Kern sluttet høsten 1981, spilte Robert Isdal fra punkbandet Fader War trommer på den siste plata, Hakk.

Medlemmer av The Aller Værste! har seinere startet og vært aktive i band som The Beste, Ratataboo!, Løver og Tigre (sammen med Hot Club de Norvege), mm.

The Aller Værste! regnes som et bergensband, selv om ingen av bandets medlemmer er fra byen. Myrvold er oppvokst i Stavanger, mens de fire andre er fra Oslo.

Diskografi[rediger | rediger kilde]


Materialtretthet ble nyutgitt på LP og CD av Sonet i 1990, på LP med de to første 7" på vedlagt plate. Både Materialtretthet og Disniland i de tusen hjem er siden utgitt på CD på Bergensselskapet Rec 90, sistnevnte med de to første 7" som ekstraspor. Materialtretthet er også utgitt på vinyl og CD av Oh Yeah! i 2010, denne gang med utbrettcover hvor innsiden viser hvordan det gikk med Stupedamen etter at forsidebildet ble tatt. CD-utgaven har den første singelen, EP'en og Spellemannprisopptaket som bonusspor.

En rekke av The Aller Værste! sine låter er tolket av ulike artister på platen Dans til musikken, som er en hyllestplate til Lasse Myrvold.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: The Aller Værste! – sitater