Sabaton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sabaton
Sabaton
Sabaton på Rock Fest under en turné for albummet Heroes i 2014.
Opphav Sverige Falun, Sverige
Periode 1999
Sjanger Power metal
Plateselskap Black Lodge
Medlemmer
Joakim Brodén
Pär Sundström
Chris Rörland
Thobbe Englund
Hannes van Dahl
Tidligere medlemmer
Richard Larsson (1999–2001)
Rikard Sundén (1999–2012)
Oskar Montelius (1999–2012)
Daniel Mullback (2001–2012)
Daniel Mÿhr (2005–2012)
Robban Bäck (2012–2013)

Sabaton er et power metal-band fra Sverige dannet i 1999. Bandets tekster handler ofte om historiske slag eller kamper. Spesielt på albumene Primo Victoria og Attero Dominatus der alle sangene, utenom de siste sporene, tar inspirasjon fra et historisk slag eller en kamp.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidligere karriere[rediger | rediger kilde]

Sabaton ble dannet i 1999. Deres første sanger ble spilt inn i Abyss studio, som er eid av Peter Tägtgren. De ble kontakten av en rekke plateselskaper etter dette. Bandet valgte å signere hos det italienske plateselskapet Underground Symphony. Promo-cden, Fist for Fight ble lansert som inneholdt sanger fra to demoer, som hadde blitt tatt opp i mellom 1999 og 2000. Målet deres var å promotere senere utgivelser.

I 2002 så spilte bandet inn en ny cd med navnet Metalizer. Det var meningen at denne cden skulle bli utgitt under Underground Symphony som deres debut album, men etter to år med venting, hvor bandet hadde opptrådt flere steder i Sverige, så ble albumet lagt på is.

Metalizer ble til slutt utgitt den 16 Marsj, 2007 av Black Lodge Records.

Primo Victoria[rediger | rediger kilde]

Bandet kom ut med et nytt album med navnet Primo Victoria og begynte å forhandle med andre internasjonale plateselskaper. De valgte å signere med metal datterselskapet til Sound Polution, kalt Black Logde. De fikk et nytt medlem i bandet, Daniel Myhr hadde blitt hentet inn for å ta over som keyboard spiller, en rolle som Joakim Brodén hadde i tillegg til å være vokalist.

Attero Dominatus[rediger | rediger kilde]

Deres tredje album ble gitt tittelen Attero Dominatus, som fortsetter med krigstemaet fra Primo Victoria med sanger som «Back in Control» (som fokuserte på det britiske angrepet på Falklandsøyene for å ta de tilbake), «Attero Dominatus» (det russiske angrepet på Berlin som avsluttet Andre verdenskrig i vesten) og «Angels Calling» (Som handler om skyttegravskrigene under Første verdenskrig), og ble utgitt den 28. juli 2006.

Metalizer[rediger | rediger kilde]

Den 16 Marsj, 2007 så ble albumet Metalizer utgitt som en dobbel disk sammen med Fist for Fight, sammen med sangen «Birds of War», som ikke hadde blitt lansert tidligere.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Fredag, 30 Marsj, 2012 annonserte Sabaton at bandet skulle gå hver sin vei, Joakim Brodén og bassist spilleren Pär Sundström skulle fortsette med Sabaton.

Den 2 April, 2012 så annonserte bandet at de hadde funnet nye medlemmer, disse var Christ Rorland som gitarist, Thobbe Englund som gitarist og Robban Bäck på trommer. De hadde ennå ikke funnet noen som kunne spille keyboard.

De tidligere medlemmene av Sabaton ble med i et nytt band med navnet «Civil War», sammen med vokalist Patrik Johansson og bassist Stefan Erikson.

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Joakim Brodén på Norway Rock Festival i 2010.

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]


Tidslinje[rediger | rediger kilde]


Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]