Hopp til innhold

Rune Aanderaa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rune Aanderaa
Født4. juni 1959Rediger på Wikidata (65 år)
Oslo
BeskjeftigelseBiolog Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Rune Aanderaa (født 4. juni 1959 i Oslo) er cand.scient. i biologi med hovedfag på vedboende sopp. Han er utdannet agrotekniker i naturbruk med hovedvekt på skogbruk.

Naturverneren[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa vokste opp i Asker og har alltid vært interessert i naturvern, og meldte seg inn i Natur og Ungdom i 1973. I voksen alder ble han aktivt med i Naturvernforbundet. Han har livnært seg som tømmerhogger og småbruker, og var aktiv som naturfotograf i noen år.

Rune Aanderaa var med å starte den skogøkologiske gruppa Siste Sjanse (nå BioFokus). Han var også biologisk rådgiver i Norges Skogeierforbund i fire år.

Han var vara til Asker kommunestyre mellom 2003 og 2007, og ledet landbruksutvalget i Asker kommune for Askers grønne venner (AGV) (lokal bygdeliste) 2003–2011. Han har fra høsten 1999 til sommeren 2012 vært daglig leder i Sabima (Samarbeidsrådet for Biologisk Mangfold).

Aanderaa sitter i sentralstyret til Naturvernforbundet.

  • To år som avdelingsdirektør i Statens naturoppsyn (SNO), med ansvar for oppsyn i innlandet, samt skjøtsel og tilrettelegging i verneområder.
  • To år som lærer i Naturbruk med energi- og miljøfag ved Stabekk vgs, og fra august 2017 avdelingsleder for samme linje.[1]

Samarbeid med media[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa har samarbeidet med NRK, blant annet i redaksjonen til fjernsynsprogrammet Ut i naturen. Sammen med Ulf Myrvold har han bidratt til en rekke produksjoner, blant annet Tusenårstreet – en verden på rot.

Han har deltatt i Newton og radioprogrammene Nitimen, Sånn er livet og Verdt å vite, for å ta vare på det biologiske mangfoldet, blant annet ved å registrere arter i Artsobservasjoner.

Skribenten[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa har skrevet et par bøker og flere kronikker og artikler om naturvern i ulike tidsskrift.

... mangelfull liste ...

  • 1996 – Aanderaa, R., Rolstad, J. og Søgnen, S. Biologisk mangfold i skog. Landbruksforlaget
  • 2002 – Aanderaa, R. og Fløistad, I.S. Naturbruksbiologi. Gan forlag

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Naturbruk». Stabekk vgs. 29. september 2017. Arkivert fra originalen 6. desember 2017. Besøkt 5. desember 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata