Rune Aanderaa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rune Aanderaa
Født4. juni 1959Rediger på Wikidata (64 år)
Oslo
BeskjeftigelseBiolog Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Rune Aanderaa (født 4. juni 1959 i Oslo) er cand.scient. i biologi med hovedfag på vedboende sopp. Han er utdannet agrotekniker i naturbruk med hovedvekt på skogbruk.

Naturverneren[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa vokste opp i Asker og har alltid vært interessert i naturvern, og meldte seg inn i Natur og Ungdom i 1973. I voksen alder ble han aktivt med i Naturvernforbundet. Han har livnært seg som tømmerhogger og småbruker, og var aktiv som naturfotograf i noen år.

Rune Aanderaa var med å starte den skogøkologiske gruppa Siste Sjanse (nå BioFokus). Han var også biologisk rådgiver i Norges Skogeierforbund i fire år.

Han var vara til Asker kommunestyre mellom 2003 og 2007, og ledet landbruksutvalget i Asker kommune for Askers grønne venner (AGV) (lokal bygdeliste) 2003–2011. Han har fra høsten 1999 til sommeren 2012 vært daglig leder i Sabima (Samarbeidsrådet for Biologisk Mangfold).

Aanderaa sitter i sentralstyret til Naturvernforbundet.

  • To år som avdelingsdirektør i Statens naturoppsyn (SNO), med ansvar for oppsyn i innlandet, samt skjøtsel og tilrettelegging i verneområder.
  • To år som lærer i Naturbruk med energi- og miljøfag ved Stabekk vgs, og fra august 2017 avdelingsleder for samme linje.[1]

Samarbeid med media[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa har samarbeidet med NRK, blant annet i redaksjonen til fjernsynsprogrammet Ut i naturen. Sammen med Ulf Myrvold har han bidratt til en rekke produksjoner, blant annet Tusenårstreet – en verden på rot.

Han har deltatt i Newton og radioprogrammene Nitimen, Sånn er livet og Verdt å vite, for å ta vare på det biologiske mangfoldet, blant annet ved å registrere arter i Artsobservasjoner.

Skribenten[rediger | rediger kilde]

Rune Aanderaa har skrevet et par bøker og flere kronikker og artikler om naturvern i ulike tidsskrift.

... mangelfull liste ...

  • 1996 – Aanderaa, R., Rolstad, J. og Søgnen, S. Biologisk mangfold i skog. Landbruksforlaget
  • 2002 – Aanderaa, R. og Fløistad, I.S. Naturbruksbiologi. Gan forlag

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Naturbruk». Stabekk vgs. 29. september 2017. Arkivert fra originalen 6. desember 2017. Besøkt 5. desember 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]