Pierre Seel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pierre Seel
Født16. aug. 1923[1][2]Rediger på Wikidata
Haguenau
Død25. nov. 2005[1][2][3]Rediger på Wikidata (82 år)
Toulouse
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetFrankrike

Pierre Seel gate, Toulouse
Pierre Seel gate, Toulouse
Mulhouse

Pierre Seel (født 16. august 1923 i Haguenau, Bas-Rhin, død 25. november 2005) var en homofil overlevende fra Holocaust og har senere snakket åpent om sine opplevelser under 2. verdenskrig.

Hans far drev et vellykket konditori og hans mor var leder for et varehus. Seel mistenkte at hans homoseksualitet skyldtes den undertrykkende katolske moralen i familien hans, som forbød ham å vise interesse for jenter på hans alder i hans tidlige tenår. Han skal ha funnet det vanskelig å forsone seg med og akseptere sin homofili. Seel ble arrestert av nazistene den 3. mai 1941. I fengselet var det ingen solidaritet for de homofile fangene som hadde den laveste rangen blant alle fangene. Den 6. november 1941 etter flere måneder med sult, mishandling og tvangsarbeid, ble Seel satt fri uten noen form for forklaring og gjort til tysk statsborger. Den 15. oktober 1942 ble Seel meldt inn i Wehrmacht mot sin vilje. I den tyske hæren måtte de kjempe sammen med sine fiender mot menneskene de støttet. En partisan skal ha knust kjeven hans, og som følge av dette mistet Seel alle tennene. Seel ble deretter sendt til Berlin og fikk en administrativ stilling.

Etter krigen grunnla Seel en forening for å hjelpe fattige familier ved å gi dem mat og klær. Den 21. august 1950, giftet han seg med datteren til en spansk dissident og han fortalte aldri sin kone om sin legning. Deres første barn var dødfødt, men senere fikk de to sønner (født i 1952 og 1954) og en datter (født i 1957). Familien var involvert i det lokale katolske samfunnet. Seel fant det vanskelig å forholde seg til sine barn og han visste ikke hvordan han skulle vise sin kjærlighet til sine to sønner uten at det ble feiltolket. Seel og hans kone ble separert i 1978, og han slet med alkoholisme. Da en av sønnene truet med å aldri se ham igjen hvis han ikke sluttet å drikke, ble han en med i en rådgivningsgruppe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Autorités BnF, BNF-ID 123769230[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Find a Grave, Find a Grave-ID 12550224, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.washingtonpost.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]