Mecom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Mecom er et av de ledende medieselskapene i Europa, med base i London. Det har eierskap i medier i Norge, Danmark, Nederland, Tyskland, Polen, Sverige og Ukraina. Hovedområdet er lokale aviser, men de har også interesser i nasjonale aviser, samt magasiner, radio, tv og andre medier.

Konsernet ble grunnlagt i 2000, av dagens leder, den forhenværende redaktøren David Montgomery. Etter at selskapet i 2006 kjøpte opp Orkla Media for 7,5 milliarder kroner av Orkla, betød det en plutselig enorm ekspansjon og var en milepæl for David Montgomery og hans Mecom. Orkla Media ble omdøpt til Edda Media. Våren 2007 ble hovedaksjonærene enige om å spytte inn til sammen rundt 7 milliarder kroner for ytterligere ekspansjon, noe som betyr at selskapet vil være Europas nest største mediekonsern. 5. desember 2011 kunngjorde Mecom i en børsmelding at Edda ble solgt til A-pressen.[1] Konkurransetilsynet godkjente oppkjøpet under forutsetning av at A-pressen selger Demokraten i Fredrikstad og én av avisene i Skien.[2] Medietilsynet vurderte A-pressens kjøp ut fra medieeierskapsloven og godkjente kjøpet under forutsetning av at avisene Varden, Østlandets Blad, Vestby Avis, Enebakk Avis, Ås Avis, Smaalenenes Avis og Rakkestad Avis selges.[3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sale of Edda Media to A-pressen». London Stock Exchange. 5. desember 2011. 
  2. ^ «A-pressen må selge to aviser». Konkurransetilsynet. 27. juni 2012. Besøkt 1. juli 2012. 
  3. ^ Edda Media-saken – Medietilsynet.
  4. ^ «Medietilsynet tillater A-pressens oppkjøp av Edda Media på vilkår». Medietilsynet. 15. august 2012. Besøkt 29. august 2012. 
StubbDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.