London Overground

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
London Overground
Overground roundel.svg
Basisdata
Transporttype Regional jernbane
Sted Stor-London, Three Rivers og Watford i Storbritannia
Åpnet 2007
Drift
Eier og operatør Transport for London (eier)
London Overground Rail Operations Ltd. (operatør)
Sporlengde 86 km
Antall linjer 6
Antall stasjoner 83

London Overground er et nettverk av jernbanelinjer i Stor-London. Det er representert på undergrunnskartet i form av doble oransje striper.

Nettverket oppstod etter at Stor-Londons transportetat Transport for London overtok kontrollen over et antall jernbanelinjer fra det britiske transportdepartementet i november 2007. Alle linjene er trafikkert av det private foretaket London Overground Rail Operations Ltd (LOROL), eid av MTR Corporation og Laing Rail, men det er Transport for London som avgjør takster, avgangsfrekvens og utarbeider informasjonsmateriell.

Linjer og stasjoner[rediger | rediger kilde]

Tabellen under viser det nåværende kjøremønsteret til den respektive linjen. Det er ventet at Transport for London etterhvert vil etablere nye forbindelser på tvers av disse. Blant annet er det foreslått at Watford DC-linjen overtas av undergrunnsbanens Bakerloo-linje mellom Watford Junction og Queen's Park, og at strekningen mellom Queen's Park og Euston dermed stenges. Den tidligere undergrunnslinjen East London ble en del av Overground-nettverket fra 2010.

North London-linjen West London-linjen Watford DC-linjen Gospel Oak–Barking-linjen East London-linjen South London-linjen

Galleri[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]