Liste over land i 1812

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Det følgende er en liste over land i verden i 1812.

A[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Langt navn (norsk) Kortnavn (opprinnelige språk)
Abemama Kongeriket Abemama Kiribatisk: Abemama
Aboh Kongeriket Aboh Obodo Eze
Red flag.svg Abu Dhabi Emiratet Abu Dhabi Arabisk: Abū Ẓabī / أبوظبي
Ado Kongeriket Ado Yoruba: Ado
Adrar Emiratet Adrar Arabisk: Adrar / ولاية آدرار
Afghanistan Emiratet Afghanistan (også kalt: Kabulistan / Durranideriket) Dari og Pashto: Afġānistān / افغانستان
Agadez Sultanatet Agadez (også kalt: Sultanatet Aïr)
Agwe (fra 1812) Agwe Ewe: Agwe
Ahom Kongedømmet Ahom (også kalt: Kongedømmet Assam) Assamesisk: আহোম ৰাজ্য, Mong Dun Shun Kham
Aich-Ai Aich-Ai Nama: Aich-Ai
Red flag.svg Ajman Emiratet Ajman Arabisk: ʿAǧmān / عجمان
Akure Kongeriket Akure Yoruba: Ankure
Akwa Akpa Akwa Akpa Ibibio: Akwa Akpa
Akyem Abuakwa Akyem Abuakwa Akan: Akyem Abuakwa
Akyem Bosome Akyem Bosome Akan: Akyem Bosume
Akyem Kotoku Akyem Kotoku Akan: Akyem Kotokun
Alo Alo (også kalt: Kongeriket Tu'a og kongeriket Futuna) Futunaisk: Tu'a
Aman Aman (også kalt: Bethany) Oorlams: Aman
Amarro Kongeriket Amarro Sidamo: Amarro
Flag of Andorra 1806.svg Andorra[1] (til 26. januar) Fyrstedømmet Andorra Katalansk, fransk og spansk: Andorra
Angoche Sultanatet Angoche Ekoti: Angoche
Anziku Kongeriket Anziku (også kalt: Teke / Tio / Tyo)
Aqrabi Sjeikdømmet Aqrabi Arabisk: 'Aqrabi / عقربي
Flag of the Aro Confederacy.svg Aro Konføderasjonen Aro Igbo: Omu Aro
Flag of Asahan.svg Asahan Sultanatet Asahan Malayisk: Asahan
Flag of Ashanti.svg Ashanti Ashantiriket Akan: Asanteman
Assinie Kongeriket Assinie
Flag of the Aceh Sultanate.svg Aceh Sultanatet Aceh Acehnesisk: Acèh
Audhali Sultanatet Audhali Arabisk: al-ʿAwdhalī / العوذلي
Red flag.svg Aussa Sultanatet Aussa Afar: Awsa

B[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Langt navn (norsk) Kortnavn (opprinnelige språk)
Baban Emiratet Baban Kurdisk:
Badinan Badinan Kurdisk:
Bafut Kongeriket Bafut Bafut: Bafut
Baguirmi Sultanatet Baguirmi Baguirmi: Baguirmi
Bahawalpur Bahawalpur Urdu: بہاولپور
Bajini Sultanatet Bajini Komorisk: Bajini
Bakgatla Bakgatla eller Kgatla Tswana: baKgatla
Bakwena Bakwena eller Kwêna Tswana: baKwêna
Balete Balete Tswana: baLete
Baltistan Baltistan Balti: Baltiyul / བལྟིསྟན / بلتیول
Bamangwato Bamangwato Tswana: bamaNgwato
Bambao Sultanatet Bambao Komorisk: Bambao
Bambara Bambarariket (også kalt: Bamana / Ségou / Segu) Bambara:
Bamum Kongeriket Bamum (også kalt: Bamoun) Mbum: Bamum
Banana Islands Banana Islands Engelsk: Banana Islands
Bandia Kongeriket Bandia Nzakara: Bandia
Bangli Bangli Balinesisk: Bangli
Bangwaketse Bangwaketse Tswana: baNgwaketse
Banyarwanda Kongeriket Banyarwanda (også kalt: Kongeriket Rwanda) Kinyarwanda: Banyarwanda
Baol Baolriket Serer: Bawol
Barolong Barolong Tswana: baRôlông
Barotseland Kongeriket Barotseland Lozi: Bulozi
Barra Barra Mandinka: Niumi
Batawana Batawana Tswana: baTawana
Batlokwa Batlokwa Tswana: baTlôkwa
Bau Kongeriket Bau
Baure Emiratet Baure Baure: Baure
Bawlake Bawlake Kayah:
Flag of Beihan.svg Beihan Emiratet Beihan Arabisk: Bayḥān / بيحان
Benin Kingdom flag.png Benin Beninrike, kongeriket Benin Edo: Edo
Flag of Burma (Alaungpaya Dynasty).svg Burma Kongeriket Burma (Konbaung-dynastiet) Burmesisk:
Bitlis Fyrstedømmet Bitlis Kurdisk: Bidlîs
Biu Kongeriket Biu Bura-Pabir: Biu
Bocha Bocha Shona: Bocha
Red flag.svg Buganda Kongeriket Buganda Luganda: Buganda
Boina Kongeriket Boina
Bonabele Bonabele Duala: Bonabele
Bondelswarts Bondelswarts Nama: Gami-nun
Bondu Bondu Fula: Bundu
Mandinka:
Bonoman Kongeriket Bonoman Abron: Bonoman
Flag of Bora Bora.svg Bora Bora Kongeriket Bora Bora Tahitisk: Porapora
Bornu flag of vallseca 1439.jpg Bornu Kongeriket Bornu Kanuri: Bornu
Brakna Emiratet Brakna Arabisk: Brakna / ولاية البراكنة
Bremen Fri- og Hansabyen Bremen Tysk: Bremen
Old Flag of Brunei.svg Brunei Staten og sultantet Brunei Malayisk: Brunei Darussalam / دارالسلام
Bua Kongeriket Bua
Flag of the Emirate of Bukhara.svg Buchara Emiratet Bukhara Usbekisk: Buxoro
tadsjikisk: Buxoro / Бухоро
Bugabula Bugabula Lusoga: Bugabula
Bugweri Bugweri Bufutulu Lusoga: Bugweri
Buhoma Kongeriket Buhoma Kinyarwanda: Buhoma
Buhweju Buhweju Nkore: Buhweju
Buima Buima Lusoga: Buima
Bukonja Kongeriket Bukonja Kinyarwanda: Bukonja
Bukono Bukono Lusoga: Bukono
Bukooli Kongeriket Bukooli Lusoga: Bukooli
Bukunzi Kongeriket Bukunzi (også kalt: Kongeriket Mbirizi) Kinyarwanda: Bukunzi
Bukwanga Kiki Bukwanga Kiki Lusoga: Bukwanga Kiki
Bulamogi Bulamogi Lusoga: Bulamogi
Bunya Bunya Lusoga: Bunha
Bunyaruguru Bunyaruguru Nkore: Bunyaruguru
Bunyoro-Kitara Kongeriket Bunyoro-Kitara Nyoro: Bunyoro-Kitara
Burundi Kongeriket Burundi Kirundi: Burundi
Bushiru Kongeriket Bushiru Kinyarwanda: Bushiru
Busiki Busiki Lusoga: Busiki
Busozo Kongeriket Busozo Kinyarwanda: Busozo
Bussa Emiratet Bussa Bussa: Bussa
Buzaaya Buzaaya Lusoga: Buzaaya
Buzimba Buzimba (kongerike) Lusoga: Buzimba

Ikke allment anerkjente land[rediger | rediger kilde]

Ikke-uavhengige territorier i Sokoto[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Adamawa Vasallstat: Emiratet Adamawa
Bauchi Vasallstat: Emiratet Bauchi
Dutse Vasallstat: Emiratet Dutse
Gombe Vasallstat: Emiratet Gombe
Gwandu Vasallstat: Emiratet Gwandu Hausa: Gwandu
Hadejia Vasallstat: Emiratet Hadejia Hausa: Hadejia
Jema'an Darroro Vasallstat: Emiratet Jema'an Darroro
Jama'are Vasallstat: Emiratet Jama'are
Kano Vasallstat: Emiratet Kano Hausa: Kano
Katagum Vasallstat: Emiratet Katagum
Katsina Vasallstat: Emiratet Katsina Hausa: Katsina
Keffi Vasallstat: Emiratet Keffi
Zaria Vasallstat: Emiratet Zaria Hausa: Zaria

Spanske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Fernando Póo Koloni Spansk: Fernando Pó
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Ny-Granada Visekongedømme Spansk: Nueva Granada
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Ny-Spania Visekongedømme Spansk: Nueva España
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Peru Visekongedømme Spansk: Perú
Flag of Spain (1785-1873 and 1875-1931).svg Río de la Plata Visekongedømme Spansk: Río de la Plata

Svenske ikke-uavhengige territorier[rediger | rediger kilde]

Kortnavn (norsk) Status Kortnavn (opprinnelig språk)
Flag of Sweden.svg Saint-Barthélemy Koloni Svensk: Sankt Bartholomeus
Flag of Sweden.svg Svensk Pommern Besittelse Tysk: Schwedisch Pommern
svensk: Svenska Pommern

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andorra var de facto en region styrt av Frankrike og Spania.