Liste over kamper i VM i fotball 2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en kronologisk liste over kampene som ble spilt i VM i fotball 2014 i Brasil. VM i fotball 2014 var en internasjonal fotballturnering som fant sted på tolv ulike arenaer i Brasil fra 12. juni til 13. juli 2014. De 32 deltakerlandene spilte i alt 64 kamper; 48 gruppespillkamper, åtte åttendedelsfinaler, fire kvartfinaler, to semifinaler, bronsefinale og finale. Hviledager var lagt inn i de forskjellige rundene av mesterskapet for å la spillerne ha tid til å restituere seg.[1][2]

I tabellen nedenfor er alle klokkeslett oppgitt i offisiell Brasília-tid (UTC-03.00), hvilket betyr at kampene begynte fem timer senere norsk tid (CEST).[nb 1]

Liste over kamper i VM i fotball 2014 etter runde (med dato, tid og spillested)
Dato Tid Stadion Runde Lag 1 Resultat Lag 2
Torsdag
12. juni
Innledende begivenheter
15:15 Arena de São Paulo Åpningsseremoni[7]
Første runde med gruppespillkamper
17:00 Arena de São Paulo Gruppe A Brasil Brasil 3−1 Kroatia Kroatia
Fredag
13. juni
13:00 Arena das Dunas Mexico Mexico 1−0 Kamerun Kamerun
16:00 Itaipava Arena Fonte Nova Gruppe B Spania Spania 1−5 Nederland Nederland
19:00 Arena Pantanal Chile Chile 3−1 Australia Australia
Lørdag
14. juni
13:00 Estádio Mineirão Gruppe C Colombia Colombia 3−0 Hellas Hellas
22:00 Arena Pernambuco Elfenbenskysten Elfenbenskysten 2−1 Japan Japan
16:00 Estádio Castelão Gruppe D Uruguay Uruguay 1−3 Costa Rica Costa Rica
19:00 Arena da Amazônia England England 1−2 Italia Italia
Søndag
15. juni
13:00 Estádio Nacional Gruppe E Sveits Sveits 2−1 Ecuador Ecuador
16:00 Estádio Beira-Rio Frankrike Frankrike 3−0 Honduras Honduras
19:00 Estádio do Maracanã Gruppe F Argentina Argentina 2−1 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina
Mandag
16. juni
16:00 Arena da Baixada Iran Iran 0−0 Nigeria Nigeria
13:00 Itaipava Arena Fonte Nova Gruppe G Tyskland Tyskland 4−0 Portugal Portugal
19:00 Arena das Dunas Ghana Ghana 1−2 USA USA
Tirsdag
17. juni
13:00 Estádio Mineirão Gruppe H Belgia Belgia 2−1 Algerie Algerie
19:00 Arena Pantanal Russland Russland 1−1 Sør-Korea Sør-Korea
Andre runde med gruppespillkamper
16:00 Estádio Castelão Gruppe A Brasil Brasil 0−0 Mexico Mexico
Onsdag
18. juni
19:00 Arena da Amazônia Kamerun Kamerun 0−4 Kroatia Kroatia
16:00 Estádio do Maracanã Gruppe B Spania Spania 0−2 Chile Chile
13:00 Estádio Beira-Rio Australia Australia 2−3 Nederland Nederland
Torsdag
19. juni
13:00 Estádio Nacional Gruppe C Colombia Colombia 2−1 Elfenbenskysten Elfenbenskysten
19:00 Arena das Dunas Japan Japan 0−0 Hellas Hellas
16:00 Arena de São Paulo Gruppe D Uruguay Uruguay 2−1 England England
Fredag
20. juni
13:00 Arena Pernambuco Italia Italia 0−1 Costa Rica Costa Rica
16:00 Itaipava Arena Fonte Nova Gruppe E Sveits Sveits 2−5 Frankrike Frankrike
19:00 Arena da Baixada Honduras Honduras 1−2 Ecuador Ecuador
Lørdag
21. juni
13:00 Estádio Mineirão Gruppe F Argentina Argentina 1−0 Iran Iran
19:00 Arena Pantanal Nigeria Nigeria 1−0 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina
16:00 Estádio Castelão Gruppe G Tyskland Tyskland 2−2 Ghana Ghana
Søndag
22. juni
19:00 Arena da Amazônia USA USA 2−2 Portugal Portugal
13:00 Estádio do Maracanã Gruppe H Belgia Belgia 1−0 Russland Russland
16:00 Estádio Beira-Rio Sør-Korea Sør-Korea 2−4 Algerie Algerie
Mandag
23. juni
Tredje runde med gruppespillkamper
17:00 Estádio Nacional Gruppe A Kamerun Kamerun 1−4 Brasil Brasil
17:00 Arena Pernambuco Kroatia Kroatia 1−3 Mexico Mexico
13:00 Arena da Baixada Gruppe B Australia Australia 0−3 Spania Spania
13:00 Arena de São Paulo Nederland Nederland 2−0 Chile Chile
Tirsdag
24. juni
17:00 Arena Pantanal Gruppe C Japan Japan 1−4 Colombia Colombia
17:00 Estádio Castelão Hellas Hellas 2−1 Elfenbenskysten Elfenbenskysten
13:00 Arena das Dunas Gruppe D Italia Italia 0−1 Uruguay Uruguay
13:00 Estádio Mineirão Costa Rica Costa Rica 0−0 England England
Onsdag
25. juni
17:00 Arena da Amazônia Gruppe E Honduras Honduras 0−3 Sveits Sveits
17:00 Estádio do Maracanã Ecuador Ecuador 0−0 Frankrike Frankrike
13:00 Estádio Beira-Rio Gruppe F Nigeria Nigeria 2−3 Argentina Argentina
13:00 Itaipava Arena Fonte Nova Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 3−1 Iran Iran
Torsdag
26. juni
13:00 Arena Pernambuco Gruppe G USA USA 0−1 Tyskland Tyskland
13:00 Estádio Nacional Portugal Portugal 2−1 Ghana Ghana
17:00 Arena de São Paulo Gruppe H Sør-Korea Sør-Korea 0−1 Belgia Belgia
17:00 Arena da Baixada Algerie Algerie 1−1 Russland Russland
Fredag
27. juni
Hviledag
Lørdag
28. juni
Sluttspillkamper
13:00 Estádio Mineirão 8-delsfinaler Brasil Brasil 1−1 (e.e.o.)
(3−2 e.str.)
Chile Chile
17:00 Estádio do Maracanã Colombia Colombia 2−0 Uruguay Uruguay
Søndag
29. juni
13:00 Estádio Castelão Nederland Nederland 2−1 Mexico Mexico
17:00 Arena Pernambuco Costa Rica Costa Rica 1−1 (e.e.o.)
(5−3 e.str.)
Hellas Hellas
Mandag
30. juni
13:00 Estádio Nacional Frankrike Frankrike 2−0 Nigeria Nigeria
17:00 Estádio Beira-Rio Tyskland Tyskland 2−1 (e.e.o.) Algerie Algerie
Tirsdag
1. juli
13:00 Arena de São Paulo Argentina Argentina 1−0 (e.e.o.) Sveits Sveits
17:00 Itaipava Arena Fonte Nova Belgia Belgia 2−1 (e.e.o.) USA USA
Onsdag
2. juli
Hviledager
Torsdag
3. juli
Fredag
4. juli
17:00 Estádio Castelão Kvartfinaler Brasil Brasil 2−1 Colombia Colombia
13:00 Estádio do Maracanã Frankrike Frankrike 0−1 Tyskland Tyskland
Lørdag
5. juli
17:00 Itaipava Arena Fonte Nova Nederland Nederland 0−0 (e.e.o.)
(4−3 e.str.)
Costa Rica Costa Rica
13:00 Estádio Nacional Argentina Argentina 1−0 Belgia Belgia
Søndag
6. juli
Hviledager
Mandag
7. juli
Tirsdag
8. juli
17:00 Estádio Mineirão Semifinaler Brasil Brasil 1−7 Tyskland Tyskland
Onsdag
9. juli
17:00 Arena de São Paulo Nederland Nederland 0−0 (e.e.o.)
(2−4 e.str.)
Argentina Argentina
Torsdag
10. juli
Hviledager
Fredag
11. juli
Lørdag
12. juli
17:00 Estádio Nacional Bronsefinale Brasil Brasil 0−3 Nederland Nederland
Søndag
13. juli
16:00 Estádio do Maracanã Finale Tyskland Tyskland 1−0 (e.e.o.) Argentina Argentina

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ti av de tolv stadionene har samme tidssone som Brasília. De to andre stadionene, Cuiabá og Manaus, ligger i tidssonen Amazon-tid (Amazon Time, AMT; UTC-04.00), og kampene som ble spilt på disse to stadionene begynte derfor én time tidligere enn de tidene som står oppført i tabellen.[3] Kampoppsettet ble offentliggjort ved FIFAs hovedkvarter i Zürich 20. oktober 2011.[4] Tidene for avspark ble fastsatt 27. september 2012.[5] Etter den endelige trekningen endret FIFA tidspunktene for avspark i syv kamper.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]