Liste over Sveriges største tettsteder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Sveriges største tettsteder

Detta er en liste over de 150 folkerikeste tettstedene i følge Statistiska Centralbyråns tettstedsavgränsning år 2005 og 31. desember 2010.

Tettsted, innbyggere

Nr. Tettsted 2005[1] Rang
2005
2011[2]
1. Stockholm 1 125 118 1 1 372 565
2. Göteborg 521 491 2 549 839
3. Malmö 231 020 3 280 415
4. Uppsala 112 409 4 140 454
5. Västerås 107 005 5 110 877
6. Örebro 98 237 6 107 038
7. Linköping 97 428 7 104 232
8. Helsingborg 91 457 8 97 122
9. Jönköping 84 423 9 89 396
10. Norrköping 83 561 10 87 247
11. Lund 76 188 11 82 800
12. Umeå 75 643 12 79 594
13. Gävle 68 700 13 71 033
14. Borås 63 441 14 66 273
15. Eskilstuna 60 185 16 64 679
16. Södertälje 60 279 15 64 619
17. Karlstad 58 544 18 61 685
18. Täby 58 593 17 61 272
19. Växjö 55 600 20 60 887
20. Halmstad 55 688 19 58 577
21. Sundsvall 49 344 21 50 712
22. Luleå 45 467 22 46 607
23. Trollhättan 44 498 23 46 457
24. Östersund 43 796 24 44 327
25. Borlänge 39 422 25 41 734
26. Botkyrka 35 311 28 37 852
27. Upplands Väsby 35 977 27 37 594
28. Falun 36 447 26 37 291
29. Kalmar 35 170 29 36 392
30. Kristianstad 33 083 31 35 711
31. Karlskrona 32 606 32 35 212
32. Skövde 33 119 30 34 466
33. Skellefteå 32 425 33 32 775
34. Lidingö 30 357 35 31 561
35. Uddevalla 30 513 34 31 212
36. Landskrona 28 670 37 30 499
37. Nyköping 27 720 39 29 891
38. Motala 29 798 36 29 823
39. Vallentuna 26 520 42 29 519
40. Örnsköldsvik 28 617 38 28 991
41. Trelleborg 25 643 44 28 290
42. Österåker 26 727 41 28 033
43. Varberg 26 041 43 27 602
44. Karlskoga 27 500 40 27 084
45. Lidköping 24 958 45 25 644
46. Alingsås 22 919 46 24 482
47. Sigtuna 22 550 49 24 068
48. Nacka 21 776 52 24 052
49. Ängelholm 22 532 50 23 240
50. Sandviken 22 574 48 22 965
51. Piteå 22 650 47 22 913
52. Kungälv 21 139 55 22 768
53. Gotland 22 236 51 22 593
54. Katrineholm 21 386 54 21 993
55. Vänersborg 21 672 53 21 699
56. Västervik 20 694 56 21 140
57. Enköping 20 204 57 21 121
58. Falkenberg 18 972 58 20 035
59. Karlshamn 18 768 59 19 075
60. Kungsbacka 17 787 65 19 057
61. Värnamo 18 469 61 18 696
62. Hässleholm 17 730 66 18 500
63. Ystad 17 286 68 18 350
64. Boden 18 680 60 18 277
65. Kiruna 18 154 62 18 148
66. Kristinehamn 17 836 64 17 839
67. Eslöv 16 551 70 17 748
68. Köping 17 358 67 17 743
69. Härnösand 18 003 63 17 556
70. Norrtälje 16 263 72 17 275
71. Oskarshamn 17 143 69 17 258
72. Lerum 15 819 74 16 855
73. Nässjö 16 463 71 16 678
74. Falköping 15 821 73 16 350
75. Härryda 14 439 80 15 608
76. Mariestad 15 448 75 15 591
77. Ljungby 14 833 77 15 205
78. Haninge 14 060 82 15 134
79. Hudiksvall 14 850 76 15 015
80. Staffanstorp 13 784 85 14 808
81. Mark 14 559 79 14 776
82. Avesta 14 741 78 14 506
83. Ludvika 14 018 83 14 498
84. Arvika 14 184 81 14 244
85. Tranås 14 017 84 14 197
86. Håbo 13 430 87 14 147
87. Höganäs 13 550 86 14 107
88. Kumla 13 033 89 14 062
89. Nynäshamn 13 079 88 13 510
90. Hammarö 12 810 90 13 265
91. Vetlanda 12 695 91 13 050
92. Strängnäs 12 296 95 12 856
93. Bollnäs 12 455 93 12 842
94. Nybro 12 600 92 12 810
95. Finspång 12 415 94 12 440
96. Sala 12 071 96 12 289
97. Mjölby 11 927 98 12 245
98. Ronneby 11 767 99 12 029
99. Kungsbacka 11 380 100 11 951
100. Söderhamn 12 056 97 11 761
101. Malmö 9 225 123 11 493
102. Värmdö 9 682 114 11 333
103. Fagersta 10 898 103 11 130
104. Mölndal 10 642 105 11 037
105. Ekerö 10 322 107 10 907
106. Mora 10 940 102 10 896
107. Oxelösund 10 843 104 10 870
108. Skara 10 963 101 10 841
109. Lomma 8 820 128 10 837
110. Svedala 9 593 117 10 627
111. Vellinge 10 014 113 10 607
112. Hallstahammar 10 300 108 10 478
113. Timrå 10 204 109 10 443
114. Malmö 6 906 163 10 386
115. Arboga 10 384 106 10 330
116. Haninge 9 316 120 10 291
117. Kungsbacka 9 674 116 10 289
118. Gislaved 10 091 111 10 037
119. Nacka 9 274 121 9 989
120. Stenungsund 10 067 112 9 987
121. Ale 9 077 125 9 822
122. Ulricehamn 9 250 122 9 787
123. Eksjö 9 678 115 9 701
124. Uppsala 9 414 118 9 684
125. Lomma 8 663 130 9 542
126. Nacka 8 937 127 9 491
127. Åstorp 8 514 135 9 488
128. Kristianstad 8 984 126 9 423
129. Upplands-Bro 7 367 152 9 382
130. Lindesberg 8 752 129 9 149
131. Åmål 9 380 119 9 065
132. Kävlinge 8 550 132 9 049
133. Säffle 9 172 124 8 991
134. Älmhult 8 518 134 8 955
135. Lidingö 8 024 137 8 772
136. Sollefteå 8 530 133 8 562
137. Lycksele 8 597 131 8 513
138. Gällivare 8 480 136 8 449
139. Sigtuna 7 204 155 8 444
140. Sölvesborg 7 883 141 8 401
141. Klippan 7 778 144 8 116
142. Jönköping 6 498 172 8 107
143. Tidaholm 7 920 140 8 027
144. Lerum 7 981 139 8 021
145. Tibro 8 008 138 8 018
146. Alvesta 7 647 145 8 017
147. Vimmerby 7 827 142 7 934
148. Höör 7 379 151 7 865
149. Kil 7 826 143 7 842
150. Lysekil 7 568 147 7 628

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilde[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistiska Centralbyråns tätortsstatistik
  2. ^ lenke