Krigens brorskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Krigens brorskap
orig. Band Of Brothers
Nasjonalitet England og USA
Språk engelsk/tysk/fransk/spansk/italiensk
Sjanger Krigsminiserie
Regissør Phil Alden Robinson
(Del 1, Cuurrahee)
Richard Loncraine
(Del 2, Day of Days )
Mikael Salomon
(Del 3 og 10)
David Nutter (Del 4)
Tom Hanks (Del 5)
David Leland (Del 6)
David Frankel
(Del 7 og 9)
Tony To (Del 8)
Produsent Steven Spielberg
Tom Hanks
Preston Smith
Erik Jendresen
Stephen Ambrose
Manus Bok: Stephen Ambrose
Scener:
Erik Jendresen
(Del 1, 5 og 10)
Tom Hanks (Del 1)
John Orloff
(Del 2 og 9)
E. Max Frye (Del 3)
Graham Yost
(Del 4 og 7)
Bruce C. McKenna
(Del 4, 6 og 8)
Erik Bork (Del 8 og 10)
Musikk Michael Kamen
Filmselskap HBO
Utgitt 2001
Lengde 705 min
Aldersgrense 18 år
Budsjett USD125.000.000
IMDb

Krigens brorskap er en ti-delers miniserie produsert for TV basert på boka med samme tittel, skrevet av historikeren og biografen Stephen Ambrose. Steven Spielberg og Tom Hanks var medprodusenter i serien. De hadde også et vellykket samarbeid under produksjonen av spillefilmen Redd menig Ryan i 1998. Miniserien hadde premiere i 2001HBO, deretter ble den solgt til et stort antall land og TV-selskaper verden over, og den vises fortsatt i reprise.

Miniserien beskriver opplevelsene til «Easy Company» (kompani E) i 506. fallskjerminfanteriregiment (fra 101. luftbårne divisjon), under 2. Verdenskrig med spesielt fokus på offiseren Richard Winters (spilt av Damian Lewis). Fra kompaniet ble opprettet og fikk sin grunntrening i Tocca, Georgia, gjennom ilddåpen i kamp på «D-dagen» og videre kamphandlinger i Normandie, deretter «Operasjon Market Garden», Ardenneroffensiven og fram til slutten av krigen.

Hendelsene i serien er basert på Ambroses granskning og intervjuer med overlevende veteraner fra «Easy Company». Alle figurene i serien er basert på de autentiske personene i «Easy Company», flere av dem kan bli sett intervjuet som en slags introduksjon til selve episodene (identiteten blir ikke røpet før helt på slutten). I Norge gikk serien på NRK.

Krigens brorskap vant kategorien Beste miniserie eller TV-film under Golden Globeutdelingen 20. januar 2002 som gjaldt produksjoner fra 2001.

Etter denne seriens suksess, produserte Spielberg/Hanks/Gary Goetzman enda en 10-delers miniserie kalt «The Pacific» (Stillehavet) som på tilsvarende vis fokuserer på Stillehavskrigen. Denne serien hadde premiere 14. mars 2010.