Kjell Elvis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kjell «Elvis» Bjørnestad i Stavanger

Kjell Elvis (født 12. mars 1968), egentlig Kjell Henning Bjørnestad, en norsk Elvis-imitator. Han er (per august 2003) den eneste fulltids profesjonelle Elvis-imitator i Skandinavia. Bjørnestad er født i Farsund, oppvokst i Vanse, og bor i Lyngdal. Han har gjennomgått plastiske operasjoner i forsøk på å bli mer lik Elvis, den første i 1994.[1] Han ble kåret til Europas beste Elvis-imitator i en konkurranse i 2006 og fikk tredjeplass i verdensmesterskapet for Elvis-imitatorer samme år.[2]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Mens han var i militæret i 1988 begynte han å gjøre noen Elvis imitasjoner. I 1997 viste NRK dokumentaren "Kjell Elvis" , som handlet om hans liv som en imitator. Dokumentaren ble også vist i Sverige, Tyskland og Danmark.

Han arrangerte en Elvis Festival i Kristiansand i Norge i 2001, men det var ikke en økonomisk suksess. Han arrangerte en ny festival i Oslo i 2002.

Han satte verdensrekorden i å synge Elvis hits, i august 2003, da han sang nonstop i 26 timer, fire minutter og 40 sekunder. NRK satt en rekord for seg selv, ved å streame hele 26 timers konsert på deres hjemmeside.

Politikk[rediger | rediger kilde]

Han er også kjent for å ha støttet sin venn Vidar Kleppe, en tidligere politiker for Fremskrittspartiet, og i 2001 uttalte han at "hvis Elvis var i live, ville han ha stemt på Fremskrittspartiet". I det samme året derimot, brøt Kleppe vekk fra partiet og dannet Sørlandslista, som Kjell også stod på som kandidat. Ved stortingsvalget i 2013 erklærte han sin støtte til partiet De Kristne.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

I 1997 kom han på sjetteplass i en Elvis imitator konkurranse i USA . I 1999 kom han på andreplass i en uoffisiell EM Elvis imitator konkurranse, som fant sted i Tyskland. Han vant Nordisk mesterskap i 2001. Han ble kåret Europas beste Elvis-imitator i 2006, og han kom på tredje plass i VM for Elvis imitatorer i 2006. I 2007 var han en av finalistene i The Ultimate Elvis Tribute Contest, arrangert av Elvis Presley Enterprises


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]