Jernbane i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Godstog fra BNSF passerer Prarie du Chien, Wisconsin.

USAs jernbanenett består pr. 2014 av totalt 293 564 kilometer med normalsporet skinnegang. Det er verdens mest omfattende jernbanenett målt i total sporlengde [1]. Mesteparten av sporene er privateide, og det er først og fremst gods som fraktes av de forskjellige private aktørene. Siden 1983 har alle langdistanse passasjertog i USA blitt kjørt av det føderale selskapet Amtrak. Mange av storbyene har skinnegående kollektivtransport - både over og under bakken. Disse er sjelden tilknyttet det øvrige jernbanenettet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den første jernbanen i USA åpnet i 1826 og var en industrijernbane i forbindelse med et steinbrudd. Baltimore & Ohio Railroad (B&O) ble som USAs første jernbaneselskap stiftet i 1827. Jernbanene ble bygd av private selskaper og var konsesjonsbelagt. Den første transkontinentale jernbanen ble åpnet i 1869.

Utover 1900-tallet økte privatbilismen i USA, og etter andre verdenskrig begynte selskapene å avvikle ulønnsomme passasjertog.

Internasjonale forbindelser[rediger | rediger kilde]

USA har direkte forbindelser med Canadas og Mexicos jernbanenett. Flere av USAs jernbaneselskaper - inkludert Amtrak har grensekryssende togtrafikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ CIA World Factbook: Country comparisons: Railways Arkivert 26. desember 2018 hos Wayback Machine. Besøkt 20. januar 2018

Kilder[rediger | rediger kilde]