Irans kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Iran
Iran
ForbundDen islamske repiblikk Irans fotballføderasjon
LandslagstrenerShahrzad Mozafar
KallenavnTeam Melli Zanan (="Kvinnelandsteamet")
HjemmebaneArarat Stadion
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Irans kvinnelandslag i fotball representerer Iran i internasjonal fotball.

Iran er et svært ungt lag i kvinnefotball, og ble dannet først i 2005. De har rukket å spille to ganger i det Vestasiamesterskapet i fotball for kvinner, der de begge ganger greide en god andreplass bak Jordan.[1]

Iran spilte også mot det tyske amatørlaget BSV Al Dersimspor, som i hovedsak består av innvandrere, i Teheran i 2006. Kampen endte 2-2, og en spiller fra det tyske laget anså Irans landslag som i god fysisk form, men svake teknisk,[2] Meningen var at Irans landslag skulle spille mot Dersimspor i Berlin, men mange protester i Berlin mot at det iranske landslaget er pålagt å spille i slør gjorde at Iran gjorde helomvending. I tillegg til slør, må det iranske kvinnelandslaget spille kampene sine, i hvert fall i Iran, for bare kvinnelig publikum.

Iran har også spilt om kvalifisering til asiamesterskapet, og kom forbi første runde ved å noe overraskende slå ut India. I andre runde, derimot, ble det vanskelig. På tross av at Iran slo Kina-Taipei, holdt det ikke. I den asiatiske kvalifiseringen kom målforskjell foran innbyrdes oppgjør, og dermed gikk Kina-Taipei foran.

Referanser[rediger | rediger kilde]