Bangladeshs kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bangladesh
ForbundBangladesh Football Federation
LandslagstrenerBangladeshs flagg Abu Yusuf
HjemmebaneBirsreshtha Shahid Mostafa Kamal Stadium, Kamalapur
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Bangladeshs kvinnelandslag i fotball representerer Bangladesh i internasjonal fotball. Laget er svært nytt (per oktober 2010), og har bare en håndfull godkjente landskamper. Laget dukket opp på FIFAs verdensranking for kvinner først i mars 2010.

I motsetning til nabolandet India, som har hatt et kvinnelandslag i lang tid, var det først i 2009 at Bangladesh meldte sin interesse. De meldte på kvinnelandslaget sitt til kvalifiseringen til Asiamesterskapet i 2010, men trakk seg før kvalifiseringen begynte.

Bangladeshs første turnering ble de ellevte Sørasiatiske føderasjonslekene.[1] Ettersom de sørasiatike lagene besto av lag som enten debuterte internasjonalt (i tillegg til Bangladesh, Pakistan og Sri Lanka, eller ikke hadde spilt på en stund (India og Nepal), var det usikkert om hvordan styrkeforholdene lå til rette, om enn India var favoritt.

Bangladesh tapte sin første kamp knepent mot Nepal, som viste seg som den store overraskelsen i turneringen. Deretter slo de Pakistan met ett og Sri Lanka med to mål før de tapte sin eneste kampe med stygge sifre, 0-7 mot India.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]