Syrias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Syria
Syria
Forbundالاتحاد السوري لكرة القدم (Det syriske fotballforbund)
KonføderasjonAFC
LandslagstrenerSyrias flagg Abd Alghani Tatish
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Syrias kvinnelandslag i fotball representerer Syria i internasjonal fotball.Syria har vært med i vestasiatisk fotball siden vestasiamesterskapet ble arrangert for første gang i 2005, men har stort sett tilhørt den nedre delen både i Vest-Asia, i Asia og i verden.

I det første vestasiamesterskapet kom Syria i gruppe med Iran, Jordan, Palestina og Bahrain. Syria slo de to sistnevnte, men tapte klart for Iran og Jordan, og endte dermed på tredjeplass.

Syria holdt et aktivt tempo hva gjaldt turneringer, og året etter meldte de seg på til det arabiske mesterskapet. De havnet i gruppe med Palestina, Egypt og Tunisia, og endte nest sist etter å ha slått Palestina men tapt klart for Egypt og Tunisia.[1] Allerede året etter var det et nytt vestasiamesterskap, der Syria tapte klarere enn vanlig mot Jordan og Iran, og i tillegg mot Libanon.

Syria var deretter inaktive i en stund fram til de i 2010 for første gang sto over vestasiamesterskapet, men stilte i et arabisk mesterskap igangsatt av det tyske utenriksdepartement. Syria tapte for Palestina denne gangen, og i tillegg for Bahrain. De slo imidlertid nykommerne Qatar overlegent i siste kamp.

Referanser[rediger | rediger kilde]