Pakistans kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pakistan
Pakistan
ForbundPakistan Football Federation
KonføderasjonAFC
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Pakistans kvinnelandslag i fotball representerer Pakistan i internasjonal fotball. Laget er svært nytt (per oktober 2010), og har bare en håndfull godkjente landskamper. Laget dukket opp på FIFAs verdensranking for kvinner først i mars 2010.

I motsetning til nabolandet i øst, India, og i nord, Nepal, har ikke Pakistan satset stort på kvinnefotball før i senere tid. Imidlertid har det i løpet av de siste årene vært en markant økning i interesse for fotball blant kvinner i Pakistan.[1] I tillegg til en generel skepsis for at kvinner spiller fotball, har også problemer kommet i og med at fotball ikke på langt nær er den mest populære sporten i Pakistan.

Den første kvinnefotballkampen i Pakistan ble spilt i september 2004. Deretter ballet det på seg, og i 2005 ble det første pakistanske mesterskapet for kvinner arrangert. Det er blitt stilt spørsmål ved om fotball, i motsetning til tradisjonell mythos, tiltrekker seg spillere fra de rike provinsene, og ikke de fattige.[2] Imidlertid ble Afghanistans kvinnelandslag, om enn høyst uoffisielt, og Iran med på spill i Pakistan, som fikk en slags sentral posisjon som kvinnefotballsentrum.

Pakistans landslag lot likevel vente på seg, og det var først i de ellevte Sørasiatiske føderasjonslekene, som for øvrig var de første som var åpne for kvinner.[3] Ettersom de sørasiatike lagene besto av lag som enten debuterte internasjonalt (i tillegg til Pakistan, Bangladesh og Sri Lanka), eller ikke hadde spilt på en stund (India og Nepal), var det usikkert om hvordan styrkeforholdene lå til rette, om enn India var favoritt.

Pakistan var imidlertid langt fra favoritt, og de tapte sin første kamp, mot India, 0-6. Deretter ble det et knepent tap for Bangladesh, før Pakistan fikk, på sett og vis, sin første seier, da Sri Lanka trakk seg fra kampen dem imellom for heller å rekke et tidlig fly. Kampen ble da satt til 3-0 for Pakistan. Pakistan tapte også sin siste kamp 0-7 mot Nepal. Pakistan fikk dermed med sin seier tredjeplass i gruppen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ fillip for women's football in Pakistan – the AFC
  2. ^ Football United: Women's Football In Pakistan Has Progressed But There Is Still A Long Way To Go – goal.com. Artikkelen bør tas med en klype salt, blant annet nevnes ikke Pakistans deltakelse med landslaget i de ellevte sørasiatsiske føderasjonslekene som ble slutt en uke før artikkelen kom på trykk. Artikkelforfatteren bruker også Balutsjistan som argument for områder som ikke har kvinnefotball, men Balutsjistan møtte Afghanistan til sistnevntes første fotballkamp.
  3. ^ 11th South Asian Federation Games 2010 (Bangladesh) – RSSSF.com