Diskusjon:Tyrkia/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Gjennomsnittlig inntekt" i Tyrkia[rediger kilde]

Den nåværende teksten (pr10. okt 2005 kl 1523) hevder at "Etter EU-utvidelsen i 2003 er den gjennomsnittlige inntekten pr. innbygger 29 % lavere enn gjennomsnittet i EU-landene."

(utvidelsen av EU til østeuropa fant forresten sted 1. januar 2004)

Jeg har ikke klart å finne belegg for dette. Det er litt uklart hva forfatteren mener med "gjennomsnittlig inntekt pr. innbygger", men jeg regner med at det er BNP pr capita som menes. I såfall er utsagnet galt.

Denne siden lister opp BNP pr capita for 192 land og organisasjoner (beregnet fra kjøpekraftsparitet). Ifølge denne listen har Tyrkia et BNP pr capita på 7503 "internasjonale dollar" mens EU har et snitt på 26900. 7503/26900=0.28. Tyrkia har altså BNP pr capita på 28% av EU snittet, ikke 29% lavere enn EU snittet (vesentlig forskjell!).

Jeg endrer artikkelen nå, men da vet dere i alle fall bakgrunnen for det. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Oysteinp (diskusjon · bidrag)

den er grei. Jeg tror Tyrkias BNP pr innbygger ligger på litt over 4000 dollar, men dette må jeg sjekke nærmere. 23. des 2005 - Pasja

Europa?[rediger kilde]

Trodde Tyrkia var kjent som et asiatisk land, selv om litt av den ligger i Europa. Men her er det lite som tyder på det. Ser på :en at de kaller det bikontinentalt. Det burde vi vel gjøre her også? --Torstein 17. jan 2006 kl.08:42 (UTC)

Tyve prosenten av befolkningen er inne Europa. Knutepunktet og hjertet av Tyrkia er Istanbul. Istanbul er sekundet størst by inne Europa etter Moskva. Tyrker mindretal likeledes høre hjemme i Bulgaria , Kypros, macedonia , rumensk, kosovo. Tyrker var hovedparten inne dem områder tidligere folkemord og ethnik rensing imot seg inne Balkan krig. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kelpen (diskusjon · bidrag)

Naboland Armenia[rediger kilde]

Her må vi få med det massive folkemordet mot armenerne som har funnet sted - og Tyrkias annektering av gamle armenske områder. Det Armenia som gjenstår kan takke Sovjetunionen for at det eksisterer - som en liten kristen enklave i et Midt-Østen der de gamle kristne kirkene for lengst er utradert. Selv om Normisjon nå arbeider blant udinene i Aserbajdsjan for å gjenopplive deres gamle kultur og religion er det kun armenerne som opprettholder denne kulturarven. KONKLUSJON: Store deler av Tyrkia er egentlig armensk (særlig områdene rundt Ararat-fjellene - og disse områdene bør snarest tilbakeføres til Armenia. Tyrkerne bør også (via myndighetene) straffes for et folkemord som var like ille som tyskernes overfor jødene. Tyrkia bør fratas store områder i øst som tilhører ARMENERNE - og kanskje også justere grensene i vest, slik at Konstantinopel (muhammedansk: Istanbul) igjen blir gresk/kristen by. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.67.238.241 (diskusjon · bidrag)

Behage våkne opp fra din drømmen og konsentrere seg om Hellas for det første. Albaner og pakistansk innvandreren tar over Hellas meget rask:) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kelpen (diskusjon · bidrag)

Det er også veldig viktig å få med seg at tyrkia har veldig mange terrorist grupper i landet. Det skal nylig ha brutt ut at dypt religiøse tyrkere skal ha sammarbeidet med optill flere våpenhandlere i irak om et ensidig mål å utrydde vesten.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 93.179.1.18 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Alt dette var morsomt å höre. Dere (eller kanskje, du?) vet kanskje ikke hva Wikipedia handler om? --Diren Yardimli 1. feb 2011 kl. 15:14 (CET)

PKK er regnet av USA, EU FN og de fleste andre land som en terrorist-organisasjon. Terroristgruppen opererer med flere ulike navn, bl.a. PEJAK i IRAN, Kontra-Gel i Irak/Tyrkia og mange andre. I artikkelen fremheves de som frihetsforkjempere, og Wikipedia burde ikke oppfordre til terrorisme. Jeg håper noen kan rette opp dette. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Olavrk87 (diskusjon · bidrag) 17. apr 2010 kl. 12:53 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Kurdisk minoritet[rediger kilde]

Er ikke omtalen av den kurdiske situasjonen veldig kort? Er ikke dette en svært notabel konflikt? Bjornte (diskusjon) 23. mar. 2014 kl. 21:02 (CET)

Presis oversettelse av komiteen som ledet kuppet i 2016[rediger kilde]

Presis oversettelse (fra norsktalende eksperter på Tyrkia) behøves:

  • Peace at Home, Peace in the World. Navnet på kuppmaker-komiteen/"fredsrådet" stammer fra dette begrepet .[1]
  • Yurtta Sulh Konseyi. Det er navnet på "fredsrådet"/kuppmaker-komiteen. Det presise engelske navnet er The Peace at Home Council. Oversettelser av ikke-eksperter er blitt gjort i media, blant annet: Hjemlandets fredsråd. 46.15.239.143 22. jul. 2016 kl. 21:36 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tyrkia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 21:33 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tyrkia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2017 kl. 15:17 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tyrkia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. sep. 2017 kl. 06:18 (CEST)

  1. ^ Basaran, Ezgi (16 July 2016). «Turkey coup: Who was behind Turkey coup attempt?». BBC News. Besøkt 18. juli 2016.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)