Diskusjon:Niels Henrik Abel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utmerket artikkel Niels Henrik Abel er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Underprosjektets logo Artikkelen Niels Henrik Abel er innenfor underprosjektet Matematikk, som ønsker å øke og forbedre Wikipedias dekning av matematikk. Om du ønsker å bidra kan du i tillegg til å redigere denne artikkelen besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet for å se en liste over oppgaver som må gjøres.
Utmerket artikkel UA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på utmerket-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

Wikipedia Niels Henrik Abel har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 15, 2009.

Korrektur av artikkel om Niels Henrik Abel[rediger kilde]

Syns det ser veldig bra ut. Noe med litteraturhenvisningen på slutten jeg ikke helt forstår, litt mye kursiv der. Og litt mange årstall er lenket, etter min smak. Har diskutert det flere ganger, både her og med ulike brukere av Wikipedia og «overlenking» har en tendens til å forvirre. Er det en lenke så har brukerne lett for å trykke på den - og forventer å finne noe relevant mht til artikkelen, det finner de sjelden ved lenker ved årstall. Av samme grunn har jeg blitt forsiktig med å legge inn «røde lenker» - selv om jeg lot meg friste til å lenke binominalformelen...

Men igjen - veldig bra, og flott at du har bestemt deg for å ta et tak på matematikk. Om jeg hadde hatt mye penger så hadde jeg betalt deg og en rekke andre for å sitte noen år og utvide vår dekning innen området realfag. Selv er jeg en typisk halvstudert røver, så bortsett fra korrektur er det ikke så mye jeg kan bidra med, men om det er det, så gi beskjed! Mvh - Ulf Larsen 25. jan 2007 kl. 16:41 (CET)

Et par småsaker, jo flere «røde lenker» du klarer å dekke, jo bedre er det - men artikkelen er så langt jeg kan se mer enn god nok for anbefalt og på vei mot utmerket. Hva med å ta med en setning om Évariste Galois, leste for en stund siden en bok om Abel på engelsk som også tok opp koblingen til han.... Mvh - Ulf Larsen 25. jan 2007 kl. 16:51 (CET)
Takk for fine tilbakemeldinger! Veldig flott at du tok deg tid til å se over artikkelen. Mht. litteraturhenvisningene så ser jeg at kommentarene også har fått kursiv. Brukte bare malen for kildehenvisninger jeg, men jeg er helt enig i at kommentarene ikke trenger kursiv (hvis det var det du siktet til). Skal se på det. Når det gjelder årstall så har nok det med at jeg stadig ikke har allverdens erfaring her på Wikipedia. Har sett litt på andre artikler og fått inntrykk av at så å si alt av årstall lenkes, men så har jeg etterhvert skjønt at det ikke blir helt riktig. Skal se på det også. Koblingen til Galois er nok ingen dum idé! Skal se om jeg ikke kan få til noe her også. Igjen: tusen takk for tilbakemeldinger, og at du tok deg tid til dette! :-)--Remo 25. jan 2007 kl. 16:56 (CET)
Bare hyggelig, og jeg synes det er veldig bra at det kommer noen som ønsker å arbeide med dette stoffet. Om «overlenking», alle vil neppe være enig med meg i det; men om man ser på engelskspråklig Wikipedia så drøfter de det mer inngående og maner til forsiktighet. Det er praksis for at viktige årstall lenkes (som fødselår i biografier), og ellers blir det ofte en vurderingssak. Om man er usikker så kan det være greit å teste det på utenforstående, hvordan fungerer det for en som f.eks finner artikkelen gjennom et søk på Google. Mvh - Ulf Larsen 25. jan 2007 kl. 21:35 (CET)
Jeg er enig med Ulf når det gjelder bruk av lenker til "alminnelige begrep" i løpende tekst. (og dette var et pedagogisk skrekkeksempel..) --MHaugen 25. jan 2007 kl. 21:59 (CET)
Takk for tipset! Jeg skal tenke litt ekstra på det!!! --Remo 26. jan 2007 kl. 07:32 (CET)

Artikkel låst med påfugl-ord[rediger kilde]

Nylig satte jeg en vedlikeholdstag på setningen «I Paris har de en Rue Abel, også den oppkalt etter vår store matematiker.», som i beste fall kan sies å være ett unnvikende uttrykk, og i verste fall en påfugl. Så kommer en IP å tilbakestiller dette å hevder at «vi/vår» er «oss, altså Norge». Dette er jo åpenbart feil, siden dette ikke er WP for Norge. Kan Orland forklare hvorfor han senere tilbakestilte meg å låste en artikkel pga. en redigeringskrig han selv var involvert i (og som forøvrig ikke var i nærheten av 3rr), med slike påfugl-ord? --Eisfbnore 8. mar 2011 kl. 17:44 (CET)

Hvis du har bedre formuleringer, så er du velkommen til å foreslå dem her. --M Haugen 8. mar 2011 kl. 17:52 (CET)
Her er jeg enig, men av andre grunner. Genier er universell eiendom - spesielt når det dreier seg om matematikk, som knapt kan sies å være norsk språk. Vi kan snakke om «den store matematikeren» men ikke i særlig grad at han er «vår». Dessuten undres jeg på om Abelhaugen er eller ikke er stedsnavn i Oslo. Elfsbnores begrunnelse for taggen er imidlertid like uriktig som IPens tilbakestillingsforklaring. --Bjørn som tegner 8. mar 2011 kl. 17:55 (CET)
Redigeringskonfikt Redigeringskonflikt Redigeringskonfikt«I Paris finnes det en gate kalt Rue Abel, som også er oppkalt etter Abel.» Og dessuten svarer du ikke på noe av det jeg spør om. --Eisfbnore 8. mar 2011 kl. 17:56 (CET)

Fri skulptur for den som måtte føle for det[rediger kilde]

Billedhoggeren Ingebrigt Vik laget i 1902 et forslag til et Abel-monument (førstepris - G. Vigeland fikk oppdraget som ble realisert i Slottsparken). Viks ble avduket i 1967 i Abels hus, UiO. Kunstneren døde i 1934, så dette er fritt fram for egne fotos. --Bjørn som tegner (diskusjon) 22. mar 2012 kl. 16:05 (CET)

Utvidelse[rediger kilde]

Jeg har lagt inn en del nytt stoff og gått mer grundig til verks med referanser - hvis mangel var blitt påpekt. I tillegg har jeg flyttet litt om på bildene, det vil si flyttet noen fremover i teksten, pluss at jeg har lagt inn et par nye. Phidus (diskusjon) 22. aug. 2016 kl. 13:32 (CEST)[svar]

Omtrent alle linkene til samlede verker ved biblioteket i Göttingen var døde. Storparten av dem er nå rettet opp med med linker til Abelprisen. Der finnes det mye mer som evt. også kunne tas med. Phidus (diskusjon) 25. aug. 2016 kl. 17:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Niels Henrik Abel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 10:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Niels Henrik Abel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2018 kl. 04:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Niels Henrik Abel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2021 kl. 23:06 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Niels Henrik Abel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. apr. 2022 kl. 03:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 32 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Niels Henrik Abel. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. mar. 2023 kl. 09:30 (CET)[svar]