Det omringede tårn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det omringede tårn
orig. La Route impériale
Generell informasjon
Utgivelsesår1935
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde105 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiMarcel L'Herbier
MusikkMarius-François Gaillard
Eksterne lenker

Det omringede tårn[1], (originaltittel: La Route impériale, også vist i Norge med tittelen Et spill om ære) er en fransk Dramafilm fra 1946 regissert av Marcel L'Herbier med teaterstykket La Maison cernée av Pierre Frondaie som litterært forelegg.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Irak i 1935 får britiske soldater ordre om å beskytte en konvoi-rute til India mot angrep fra opprørere. Etter å ha tilbrakt tre år undercover i regionen, har løytnant Brent, en britisk offiser, blitt mistenkt for forrædersk omgang med fienden, men har blitt klarert av en militær nemnd. Han slutter seg deretter til en garnison i Irak under kommando av oberst Stark, men blir flau over å møte sin tidligere elskerinne, Joyce, som nå er oberstens kone.

Under en militær operasjon for å gjenerobre opprørsbyen Ksour, blir Brent ved et uhell kompromittert av Joyce, så han og broren Dan forsøker å beskytte hennes rykte. Men i denne forbindelse blir Brent mistenkt for forræderi av den kyniske majoren Hudson. Brent klarer å stikke av under et angrep fra opprørere, og han forsøker deretter å infiltrere en fiendtlig festning.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «'Filmens stjerner' Nasjonalbiblioteket» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]