Crazy on the Outside

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crazy on the Outside
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTim Allen
ProdusentBrian Reilly
Brett Gregory
Anastasia Stanecki
ManusforfatterJudd Pillot
John Peaslee
MusikkDavid Newman
SjeffotografRobbie Greenberg
KlippScott Conrad
Foran kamera
MedvirkendeTim Allen
Sigourney Weaver
Jeanne Tripplehorn
J. K. Simmons
Julie Bowen
Kelsey Grammer
Ray Liotta
Annen informasjon
Totalomsetning88 335 dollar
Prod.selskapBoxing Cat Films
DistributørFreestyle Releasing
Premiere
  • 8. januar 2010 (2010-01-08)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Crazy on the Outside er en amerikansk filmkomedie fra 2010, regissert av Tim Allen.

Filmen er Allens spillefilm-debut, og er særpreget med mange av Allens tidligere samarbeidspartnere (Sigourney Weaver fra Galaxy Quest, Ray Liotta fra Wild Hogs, Kelsey Grammer fra Toy Story 2 og Julie Bowen fra Joe Somebody). Filmen fikk imidlertid dårlig kritikk, og tjente inn lite penger.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Thomas Zelda havner i fengsel for å være involvert i piratkopiering av filmer. Han blir plukket opp av sin eksentriske søster Viki (spilt av Sigourney Weaver) som blir avslørt som en notorisk løgner. Thomas ankommer hennes hjem, og det blir avslørt at bestemoren deres ble fortalt (av Viki) at Thomas skal ha reist til Frankrike i stedet for fengsel. På grunn av hjerte-problemene hennes fortsetter Thomas denne historien, som fører til en eufemisme hvor Frankrike betyr fengsel. Vikis ektemann Ed (spilt av J.K. Simmons) spør Thomas om han tror han snart skal tilbake til Frankrike igjen. Kort tid senere dukker Gray (spilt av Ray Liotta) Thomas sin tidligere kriminelle partner opp.

Dagen etter møter Thomas sin tilsynsfører, Angela Popadopolous, som krever at han begynner å arbeide ved en restaurant kalt "Pirate Burger" som en del av hans prøveløslatelse. Thomas forteller Angela om at han i stedet ønsker å begynne i farens maling-virksomhet, men får beskjed om at han er pålagt å arbeide ved restauranten. På jobben møter han Christy, hans tidligere eks-kjæreste komme opp innom restauranten. Thomas ble tidligere fortalt at Christy skal ha dødd, og han forstår umiddelbart at Viki løy til ham angående Christy. Thomas og Christy tilbringer deretter en natt sammen. Men neste morgen avsløres det at Christy nå er forlovet med Frank, og Thomas blir tvunget til å stikke av fra leiligheten før Frank tar dem på fersken.

Den kvelden blir Thomas forsøkt kidnappet av Gray, og Gray forsøker å overtale ham til å komme tilbake deres tidligere kriminelle pirat-virksomhet. Thomas besøker deretter leiligheten til Angela, hvor hennes sønn Ethan forsøker å få dem på stevnemøte sammen. Thomas legger også merke til at leiligheten hennes har behov for ett nytt strøk maling. Han bestemmer seg for å vise Angela hva slags arbeid han egentlig kan gjøre. Med hjelp av to tidligere kollegaer, Rick og Edgar fra Pirate Burger, bryter Thomas seg inn i Angelas leilighet når hun er bortreist og maler han over hele stuen hennes på nytt.

I mellomtiden fortsetter den fiktive historien om at Thomas skal ha vært i Frankrike, i steden for i fengsel. Han finner også på et forhold til Simone, en fransk astronaut, som skal ha dødd. Samtidig begynner Thomas etter hvert ett forhold med Angela. I denne perioden stjeler Rick og Edgar en kostbar diamant-ring, og Thomas blir anklaget for å være en med-skyldig til dette tyveriet. Hans egen bil fungerer ikke, og han tyvlåner derfor et kjøretøy tilhørende Pirate Burger. Når eieren oppdager at kjøretøyet har forsvunnet, ønsker han umiddelbart å ta ut tiltale mot Thomas - og Thomas risikerer derfor å havne i fengsel igjen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Tim Allen.
Sigourney Weaver.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]