Circuit Gilles Villeneuve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Canadas flagg Circuit Gilles Villeneuve
Sted Montréal, Québec, Canada
Tidssone UTC -5
Hovedløp Formel 1
NASCAR Nationwide Series
NASCAR Canadian Tire Series
Lengde 4,361 km
Svinger 15
Banerekord 1.13,622 (Rubens Barrichello, Ferrari, 2004)

Circuit Gilles Villeneuve (tidligere Île Notre-Dame circuit) er en racerbane i som ligger i Montréal, Québec, Canada. Det kjøres Formel 1, NASCAR Nationwide Series og NASCAR Canadian Tire Series løp. Fra 2002-2006 ble det kjørt Champ Car World Series her.

Banen[rediger | rediger kilde]

Banen ligger på den menneskeskapte øya, Île Notre-Dame, i Mortreal, ble opprinnelig kalt Île Notre-Dame circuit, men ble omdøpt til ære for den canadiske Formel 1-føreren Gilles Villeneuve etter hans død i 1982.

Banens hårnålssving

Banen er en rask bane, samtidig som det er en slags gatebane. Banen er designet for billøp, men er offentlig vei resten av året. Barrierene er veldig nær veien, noe som fører til at flere kjører av. Selv mange erfarne førere blir tatt ut av dem. Den siste sjikanen er kjent for å føre til at førere må bryte og ble dermed kalt «Mur du Québec» (Quebec Wall). I 1999 kjørte verdensmestrene Damon Hill, Michael Schumacher og Jacques Villeneuve samt Ricardo Zonta av der. Siden da har muren fått kallenavnet «The Wall Of Champions». I senere år har Jenson Button (2005) og Vitantonio Liuzzi (2007) kjørt i denne murveggen.