Losail International Circuit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Losail International Circuit
Sted Doha, Qatar
Tidssone UTC+3
Hovedløp MotoGP, GP2 Asia, Superbike
Lengde 5,380 km
Svinger 16
Banerekord 1.38,699 (Davide Rigon, Trident Racing, 2009, GP2 Asia)

Losail International Circuit er en motorsportbane ved hovedstaden Doha i Qatar. Banen ble åpnet i 2004. Det viktigste løpet på banen er det årlige motorsykkelløpet Qatar Grand Prix, som inngår i MotoGP-mesterskapet. Banen er 5,380 km lang, med en hovedlangside på like over en kilometer (1 068 meter). Banen er omgitt av kunstgress for å hindre at sand skal komme inn på banen.

Banen tok litt under et år å bygge, til en kostnad på 58 millioner USD. Det første løpet som ble kjørt var Qatar Grand Prix 2004, som ble vunnet av Sete Gibernau. I 2006 var banen vertskap for Qatar Grand Prix Masters, et løp for tidligere Formel 1-førere, som ble vunnet av Nigel Mansell.

I 2007 fikk Losail permanent belysning for å kunne kjøre løp om kvelden. Lysanlegget på Losail var på den tid det største på noe sportsanlegg i verden, men denne rekorden er nå slått av et annet motorsportsanlegg i Gulf-regionen, nemlig Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Det første kveldsløpet MotoGPs historie var Qatar Grand Prix i mars 2008. I februar 2009 ble det også kjørt et kveldsløp i GP2 Asia.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]