Animal Crossing (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Animal Crossing
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
RegissørKatsuya Eguchi
Hisashi Nogami
ProdusentTakashi Tezuka
DesignerKatsuya Eguchi
Hisashi Nogami
ForfatterMakoto Wada
Kenshirou Ueda
Kunio Watanabe
Nate Bihldorff
Rich Amtower
KunstnerTakashi Tezuka
KomponistKazumi Totaka
Kenta Nagata
Toru Minegishi
Shinobu Tanaka
PlattformNintendo 64, Nintendo GameCube, iQue Player
UtgivelseNintendo 64
JP 14. april 2001
GameCube
JP 14. desember 2001
NA 15. november 2002
EU 24. september 2004
AU 17. oktober 2003
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 12+
ELSPA: 11+
ESRB: T (Teen) (13+)
OFLC: G8+
USK: 12+
Nettstedwww.nintendo.co.jp/ngc/gafj/
Del av serien Animal Crossing
Animal Forest
Animal Crossing e+

Animal Crossing (どうぶつの森+ Dōbutsu no Mori Prasu) er et simulator- og rollespill utviklet av Nintendo EAD, og utgitt av Nintendo. Spillet ble først utgitt 14. april 2001 i Japan for Nintendo 64, og senere utgitt 14. desember 2001 for GameCube. GameCube-versjonen ble videre utgitt 15. november 2002 i Nord-Amerika, 24. september 2004 i Europa, og 17. oktober i Australasia.

I Animal Crossing spiller spilleren som et ungt menneske som flytter til en liten bygd hvor beboerne er forskjellige antropomorfe dyr.

Spillet er, utenfor Japan, kjent som det første spillet i Animal Crossing-serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Animal Crossing er et simuleringsspill, kalt et "kommunikasjonsspill" av Nintendo. Karakteren kan i stor grad leve deres eget liv, med veldig få angitte plott eller obligatoriske oppgaver. Spillerne påtar seg rollen som en ny innbygger i en landsby. Personens kjønn og utseende er avhengig av svar gitt til en katt som kalles for Rover, som spilleren møter på et tog på vei til byen. Spillet foregår i sanntid - og spilleren kan se hvor mange dager, uker, måneder eller år som har gått i spillet, ved bruk av GameCube's interne klokke. Mange virkelige arrangementer og høytider feires i løpet av året, inkludert byens uavhengighetsdag, Halloween, en høst-festival (Thanksgiving) og leke-dagen når det er jul. Andre aktiviteter, for eksempel fiske-turneringer og andre øvelser, arrangeres regelmessig.

Når spillere slutter å spille, kan de snakke med Gyroid, en skapning som holder til ved siden av huset, for å redde spillerens fremgang. Hvis spilleren slår av spillet (eller tilbakestiller GameCube) uten å lagre først, vises en føflekk ved navn Mr. Resetti foran spillerens hus neste gang de spiller for å skjelle ut spilleren for å tilbakestille. Det spilleren oppnådde i løpet av forrige ikke-lagrede spill går derfor tapt. Tom Nook, en tanuki eller en vaskebjørn i amerikanske og europeiske versjoner av spillet, driver den lokale butikken i landsbyen. I begynnelsen av spillet gir han spilleren sitt første hus gjennom et pantelån på 19 800 Bells (gjeldende valuta i spillet) og etter å ha betalt ned hele gjelden, hvorav en del gjøres gjennom en deltidsjobb hos Nook, utvides huset - noe som fører til en ny gjeld fra Nook.

Huset utvides i flere omganger i løpet av hele spillet. Men spilleren kan i utgangspunktet selge alt sammen til Nook i bytte mot Bells. Når spilleren kjøper og selger forskjellige produkter gjennom Nooks butikk, vil den gradvis utvide seg og tilby et bredere utvalg av produkter som kan kjøpes. Spillere kan også besøke steder som Able Sisters sin klesbutikk, hvor de kan kjøpe eller designe nye klær. En politistasjon, eller et museum, hvor spilleren kan donere fossil, maleri, fisk eller insekter som skal vises i utstillinger.

Landsbyen inneholder i utgangspunktet seks landsbyboere, og flere landsbyboere flytter inn eller ut av byen avhengig av spillerens handlinger. Det bor maksimalt femten landsby-boere der om gangen. Alle landsbyboerne er dyr, og eier hvert deres hjem som spilleren kan besøke etter eget ønske. Det skjer også en rekke mulige interaksjoner mellom spilleren og de forskjellige landsbyboerne, inkludert å snakke, bytte ting, gjennomføre oppgaver, skrive brev, eller kjøpe medisiner til når de blir syke. Landsbyboere samhandler også med hverandre, uavhengig av spilleren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]