Alcatel-Lucent

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Alcatel-standen ved GSMA Barcelona 2008.
Alcatel HD1 mobiltelefon, 1996.

Alcatel-Lucent (tidligere Alcatel) er et fransk teknologiselskap som produserer elektronisk utstyr, telekommunikasjonsnettverk, video, fiber og kabel for teletrafikk. Alcatel ble grunnlagt i 1898 og har hovedkontor i Paris, samt selskaper i 130 land. I 2006 ble Alcatel og Lucent sammenslått ,sistnevnte selskap hadde utspring i AT&T sin produksjonsavdeling. Sammenslåingsprosessen startet med at Alcatel femten år tidligere ervervet ITT sine hardware-avdelinger i Europa, som var en videreføring av AT&T sine opprinnelige hardware-satsinger. Lucent var et annet utspring av denne virksomheten, som Alcatel slo seg sammen med femten år etter ervervelsen av de relevante ITT-selskapene i Europa.

Alcatel produserer hardware for mobile og faste nettverk, samt kabel, optisk fiber og annet nettverkutstyr. Selskapet framstiller også mobiltelefoner gjennom selskapet Alcatel Mobile Phones, inndelt i segmentene Alcatel Onetouch for smarttelefoner og Alcatel Business and Residential Phones for øvrige terminaler. Dessuten produserer selskapet telekomutstyr under Alcatel'Lucent-paraplyen, som omfatter bl.a det tidligere underselskapet Alcatel Telecom. Telenor har et fastnett i Norge og endel andre land som i stor grad er levert av Alcatel.

Løsningene tilbys til en rekke segmenter, eksempelvis industri, jernbane, luftfart, helsevesen, olje og gass, forsvar og offentlig forvaltning. Utvikling og forskning foregår i stor grad i Bell Labs, som selskapet eier.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]