Hårkollen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hårkollen er et tettbebygd område og en grunnkrets øst på Nøtterøy i Færder kommune. Grunnkretsen har 801 innbyggere.[1]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Hårkollen var opprinnelig kun en skogkledd kolle, men en intensiv utbygging fra og med 1970-tallet har gjort stedet til et av de større tettstedene på Nøtterøy. I vest grenser Hårkollen til Oserød, i nord til Skallestad og i øst mot Arås og Ulvø. I sør grenser Hårkollen mot Oterbekk og Petterød.

Skoler og barnehager[rediger | rediger kilde]

Hårkollen hadde lenge sin egen barneskole, men denne ble lagt ned i 2004 og erstattet av Oserød skole. Det gamle lokalet til Hårkollen skole har nå blitt til Hårkollen barnehage, en av tre barnehager i Hårkollen. Skallestad barnehage og Oserød barnehage er de andre. Oserød Barnehage har Oserød skole som nærmeste nabo.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Hårkollen har ett idrettsanlegg, Hårkollhallen. Hallen er primært i bruk som håndballhall og har parkettdekke. Det har fra tid til annen også vært arrangert større arrangementer innen andre idretter, for eksempel innen badminton. Flere idrettsklubber og idrettsgrener trener i Hårkollhallen. Oserød skole benytter Hårkollhallen til sin gymnastikkundervisning.

Kulturminner[rediger | rediger kilde]

Like nord for Hårkollen er det registrert tre kulturminner: en brønn med ukjent datering,[2] en bygningsruin fra etterreformatorisk tid[3] og et steingardgjerde med ukjent datering.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ SSB: Folkemengde etter grunnkretser
  2. ^ (no) «Brønn/kilde/vannpost». Kulturminnesøk. Riksantikvaren – Direktoratet for kulturminneforvaltning. 
  3. ^ (no) «Bygningsruin». Kulturminnesøk. Riksantikvaren – Direktoratet for kulturminneforvaltning. 
  4. ^ (no) «Utmarkskulturminner». Kulturminnesøk. Riksantikvaren – Direktoratet for kulturminneforvaltning. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]