Høybråtenveien (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Høybråtenveien
Furuset Slåttevangen borettslag Høybråtenveien.JPG
Blokker i Slåttevangen borettslag i Høybråtenveien
Basisdata
NavnHøybråtenveien
StrøkHøybråten
BydelAlna, Stovner
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1920
NavnebakgrunnHøybråtengårdene
TilstøtendeSlåtteveien, Bjørnheimveien, Kringveien, Bekkevollveien, Skanseveien, Fredheimveien, Folkvangveien, Solbakken allé, Hornfjellveien, Lyngtrekket, Bikuben, Granliveien, Bergtunveien, Bjerkeliveien, Kleiva, Vardeheimveien, Myrbakkveien, Skogstien, Linjeveien, Høybråtenstien, Starveien, Stovnerveien, Ellingsrudveien, Nuggerudveien


Høybråtenveien
59°56′46″N 10°54′19″Ø

Høybråten kirke har adresse Høybråtenveien 37.
Haugen skole i nr. 4

Høybråtenveien (1-119, 2-130) er en vei på Høybråten i Oslo. Det aller meste av veien er i bydel Stovner, men en liten del (nr. 1A-11 og 2A-6) er i bydel Alna. Dette er hovedveien gjennom Høybråtenområdet. Den begynner i en snuplass i nord, like ved flere husrekker som har adresse i veien: nr. 1, 3, 5, 7, 9 og 11, alle lavblokker knyttet til OBOS-borettslaget Slåttevangen[1]. Derfra går veien for det meste østover og noe sørover og ender i en rundkjøring ved Lørenskogveien, like over kommunegrensen til Lørenskog, et par hundre meter øst for Lørenskog stasjonHovedbanen. I Lørenskog kommune er veien fylkesvei 351.

Veinavnet ble vedtatt i 1920. Blant bebyggelsen ellers kan nevnes Haugen skole i nr. 4, Søndre Høybråten gård (gnr./bnr. 107/3)[2] i nr. 15, OBOS-blokker i Bjørnheim borettslag i nr. 21-35 og Høybråten kirke i nr. 37. Foreningshuset Folkvang[3] hadde tidligere adresse Høybråtenveien 49, men anses nå å ligge i Folkvangveien 26. Mellom Myrbakkveien og Skogstien ligger Høybråtenparken.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]