Zjestokij romans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zjestokij romans
orig. Жестокий романс
Generell informasjon
GenreMelodrama
Utgivelsesår1984
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde145 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiEldar Rjazanov Rediger dette på Wikidata
ManusEldar Rjazanov Rediger dette på Wikidata
Basert på
Bespridannitsa Rediger dette på Wikidata
MusikkAndrej Petrov Rediger dette på Wikidata
FotoVadim Alisov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLarisa Guzejeva, Alisa Frejndlikh, Nikita Mikhalkov, Andrej Mjagkov Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMosfilm Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)1984
Eksterne lenker

Zjestokij romans (originaltittel: Жестокий романс) er en sovjetisk film fra 1984, regissert av Eldar Rjazanov.[1][2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i den fiktive byen Bryakhimov, ved bredden av elven Volga i 1877 og 1878. Filmen skildrer adelskvinnen Kharita Ignatyevna Ogudalova, som kommer fra en svært respektert familie og er velsignet med tre gifte-klare døtre. Men hun har sunket ned i fattigdom siden ektemannens død. Men hun forsøker å gjøre alt hun kan i håp om å forbedre livene til døtrene sine. Olga Dmitrievna Ogudalovas gifter seg med en prins fra Tiflis. Søsteren hennes Anna har vært gift med en utlending en stund, og bor i Monte Carlo.

Imidlertid blir det snart klart at Annas ektemann er utro mot henne, og Kharita Ignatyevna blir tvunget til å ydmyke seg selv for å skaffe penger til å sende til datteren. Den yngste datteren Larisa er forelsket i den rikeste kjøpmannen i Bryakhimov, Mokiy Parmenovich Knurov. Men han er mye eldre enn henne og allerede gift. En annen frier er en ung suksessfull forretningsmann, og tidligere barndomsvenn av Larisa: Vasiliy Danilovich Vozhevatov. Santidig er Yuliy Kapitonovich Karandyshev, en fattig offentlig tjenestemann, forelsket i Larisa. Men han er alt for fattig, egoistisk og Larisa er fullstendig uinteressant i ham.

Men alle disse frierne blir overskygget av Sergei Sergeevich Paratov - en kjekk, sjarmerende og velstående skipsreder. Han flørter med Larisa, gir henne dyre gaver og seiler med henne på hans egen dampbåt. Paratov er tydelig forelsket i Larisa, og disse følelsene er gjensidig. Det virker også som Sergei Sergeevich ønsker å be om hennes hånd i ekteskapet, men så reiser han plutselig fra byen. Han påstår at dette er for å redde formuen hans, som ble sløst bort av skruppelløse forvaltere.

Paratov finner heller ikke tid til å si farvel til Larisa, og forsvinner rett og slett fra livet hennes. På flere måneder kommer det ingen nyheter fra Paratov, og Larisa blir knust etter tapet av kjærligheten. Etter enda flere forespørsler fra moren hans, går hun med på å akseptere et ekteskapstilbud fra den neste mannen som frir til henne, og Karandyshev viser seg å være denne mannen. Forberedelsene til bryllupet begynner, men Karandyshev viser umiddelbart sin smålige og forfengelige karakter.

Kharita Ignatyevna advarer datteren sin mot å gjøre noe forhastet, men sistnevnte er fast i sine intensjoner. Selv om hun ikke skjuler for brudgommen at hun egentlig ikke elsker ham. Uventet vender Paratov plutselig tilbake til byen. Han fører fremdeles en overdådig livsstil, men økonomien hans har blitt langt dårligere. Han selger dampbåten sin til Vozhevatov, og planlegger å gifte seg med en velstående brud for å få tilgang til pengene hennes.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Larisa Guzeyeva som Larisa Ogudalova.
  • Nikita Mikhalkov som Sergei Paratov.
  • Andrey Myagkov som Yuli Karandyshev.
  • Alisa Freindlich som Kharita Ogudalova.
  • Aleksei Petrenko som Mokiy Knurov.
  • Viktor Proskurin som Vasiliy Vozhevatov.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]