Zhou Ji

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Zhou Ji
Født26. august 1946 (71 år)
Shanghai
Utdannet ved Tsinghuauniversitetet, University at Buffalo
Beskjeftigelse Ingeniør
Parti Det kinesiske kommunistiske parti
NasjonalitetFolkerepublikken Kina
Medlem avChinese Academy of Engineering

Zhou Ji (forenklet kinesisk: 周济; tradisjonell kinesisk: 周濟; pinyin: Zhōu Jì; Wade–Giles: Chou Chi; født 26. august 1946 i Shanghai i Kina) er en vitenskapsmann og politiker i Folkerepublikken Kina. Han var landets utenriksminister fra 2003 til 2009.

Hovedfaget til Zhou er design ved hjelp av datamaskiner. Han har over 200 publikasjoner, og ble valgt inn i det kinesiske ingeniørakademiet i 1999. Han studerte først presisjonsinstrumenter ved Tsinghuauniversitetet i Beijing, som han ble uteksaminert fra i 1970. Zhou tok deretter videre utdanning ved Huazhonguniversitetet for naturvitenskap og teknologi, der han tok en mastergrad i 1981 og tok en doktorgrad ved University of Buffalo i staten New York i 1984.

Zhou har vært leder for fakultetet for mekanikk og senere president ved Huazhong-universitetet. Han har også vært borgarmester for industribyen Wuhan, direktør ved departementet for naturvitenskap og teknologi i Hubeiprovinsen, og leder av komiteen for grunnleggende utdanning innen mekanikk i Kina.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]