Zhou Ji

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Zhou Ji (forenklet kinesisk: 周济; tradisjonell kinesisk: 周濟; pinyin: Zhōu Jì; Wade–Giles: Chou Chi; født 26. august 1946 i Shanghai i Kina) er en vitenskapsmann og politiker i Folkerepublikken Kina. Han var landets utenriksminister fra 2003 til 2009.

Hovedfaget til Zhou er design ved hjelp av datamaskiner. Han har over 200 publikasjoner, og ble valgt inn i det kinesiske ingeniørakademiet i 1999. Han studerte først presisjonsinstrumenter ved Tsinghuauniversitetet i Beijing, som han ble uteksaminert fra i 1970. Zhou tok deretter videre utdanning ved Huazhonguniversitetet for naturvitenskap og teknologi, der han tok en mastergrad i 1981 og tok en doktorgrad ved University of Buffalo i staten New York i 1984.

Zhou har vært leder for fakultetet for mekanikk og senere president ved Huazhong-universitetet. Han har også vært borgarmester for industribyen Wuhan, direktør ved departementet for naturvitenskap og teknologi i Hubeiprovinsen, og leder av komiteen for grunnleggende utdanning innen mekanikk i Kina.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]