You Were Never Really Here

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
You Were Never Really Here
Generell informasjon
GenreDramafilm, thriller, film basert på bøker, vigilantfilm
Utgivelsesår2018
NasjonalitetStorbritannia, Frankrike, USA
Lengde85 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLynne Ramsay Rediger dette på Wikidata
ManusLynne Ramsay Rediger dette på Wikidata
Basert på
You Were Never Really Here Rediger dette på Wikidata
MusikkJonny Greenwood Rediger dette på Wikidata
KlippJoe Bini Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJoaquin Phoenix, Alessandro Nivola, Alex Manette,[1] John Doman,[1] Madison Arnold,[1] Novella Nelson,[1] Ekaterina Samsonov Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapFilm4, British Film Institute Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Amazon MGM Studios
ADS Service[2]
Premiere(r)6. april 2018
9. mars 2018
26. april 2018 (Tyskland)
10. mai 2018 (Ungarn)[2]
Eksterne lenker

You Were Never Really Here er en thriller fra 2017, regissert av Lynne Ramsay som også skrev manus. Hovedrollene spilles av Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov og Alex Manette. Filmen hadde premiere under Filmfestivalen i Cannes i 2017.

Handling[rediger | rediger kilde]

Joe er en traumatisert mann som spesialiserer seg på å redde jenter og unge kvinner som har blitt solgt til slavehandel eller prostitusjon, ved å bruke brutale metoder mot de som har kidnappet kvinnene. Han tar også ansvar for sin eldre mor, som bor i barndomshjemmet sitt i New York City. Joe opplever tilbakeblikk av overgrepene han og moren ble utsatt for fra hans voldelige far, samt hans brutale fortid fra militæret og FBI. Han er samtidig plaget av tanker om selvmord. Når han kommer hjem en natt, blir Joe sett av Moises, sønnen til Angel, som fungerer som mellommann mellom Joe og John McCleary.

Joe forteller McCleary at Angel kjenner til adressen hans, og kan utgjøre en potensiell sikkerhetsrisiko. McCleary tildeler Joe en ny jobb fra Albert Votto, en senator fra delstaten New York. Votto har tilbudt en større sum penger for å diskret redde sin bortførte datter, Nina. Han gir Joe adressen til et bordell, sendt via en anonym tekst. Joe begynner å holde øye med bordellet, dreper flere sikkerhetsvakter og redder Nina. Mens Joe og Nina venter på Vottos ankomst på et hotellrom, melder nyhetene at Votto har begått selvmord. Politibetjenter får tilgang til rommet ved hjelp av en ansatt fra hotellet, men de dreper den ansatte og tar Nina.

Joe kommer seg deretter unna, etter å ha drept en agent sendt for å drepe ham. Joe oppdager at det var agenter sendt av myndighetene som drepte McCleary, Angel og Moises mens de var på jakt etter Joes adresse. Når han kommer hjem oppdager Joe at to agenter allerede har myrdet moren hans, og har ventet på ham. Han dreper den ene agenten, og sårer den andre dødelig. Denne agenten sier at guvernør Williams ber myndighetene dekke over menneskehandelen, og at Nina er Williams klare favoritt. Joe følger etter Williams, men oppdager snart guvernøren med halsen skåret over.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Joaquin Phoenix.
  • Joaquin Phoenix as Joe
  • Dante Pereira-Olson som en ung Joe
  • Ekaterina Samsonov som Nina Votto
  • Alex Manette som Senator Albert Votto
  • John Doman som John McCleary
  • Judith Roberts som moren til Joe
  • Alessandro Nivola som guvernør Williams
  • Frank Pando som Angel
  • Vinicius Damasceno som Moises

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]