Yoga Fire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yoga Fire
UtmerkelserSpellemannprisen for årets musikkvideo (2010)
SjangerSkranglerock
Aktive år2001, 2006–
NettstedYogafire.no
Medlemmer
Benjamin Helstad («White Elvis»),
Jonas Forsang Moksnes («Apollo»),
Aslak Hartberg («Alis»), og
Sveinung Eide («Dr. S»)
Andre forhold

Yoga Fire er et norsk rockeband bestående av Benjamin Helstad («Benjamin») (vokal), Jonas Forsang Moksnes («Apollo») (sologitarist), Aslak Hartberg («Alis») (bassist), og Sveinung Eide («Dr. S») (synthesizer og rytmegitarist)

Medlemmene er tidligere kjent fra hiphop-prosjektene Klovner i kamp og Apollo.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Bandet ble startet som en hyllest til Joachim «Jokke» Nilsen, og ble stiftet som en konsekvens av at medlemmene ble spurt om å spille på minnekonserten for Jokke på Rockefeller i Oslo i 2001. I første omgang ble det med denne ene konserten, men etter en ny minnekonsert for Jokke noen år senere begynte bandet såvidt å skrive eget materiale. Trommeslager Thomas «Finger'n» Gullestad flyttet i 2006 til Los Angeles og ble derfor byttet ut med Klovner i Kamp og Apollos tidligere lydmann, Søren «Posen» Brandt.

Yoga Fire er kjent for sine utagerende liveshows, og har spilt på flere større festivaler, blant annet på Quartfestivalen, Hovefestivalen og Slottsfjellfestivalen. I 2009 spilte de også på Roskildefestivalen i Danmark og i 2011 på Landstreffet i Stavanger.

Yoga Fire vant MTV Europe Music Awards 2009 i kategorien Beste norske artist. De ble også nominert i klassen Best European Act. I 2010 vant de Spellemannpris i kategorien «Årets musikkvideo».

Yoga Fire var også nominert til NRJ Music Awards 2009 i kategorien «Beste norske band/artist».

Sommeren 2012 forlot Dansken gruppen og ble erstattet av Benjamin Helstad.

Yoga Fire konsert.
Yoga Fire konsert på Gjøvik.

Fuck You Eller Penga Tilbake[rediger | rediger kilde]

Yoga Fire sitt debutalbum, Fuck You Eller Penga Tilbake, ble utgitt høsten 2009 på MTG Music. En uke før albumet ble sluppet kom også boka om Yoga Fire ut. Også den heter Fuck You Eller Penga Tilbake, og er skrevet av bandets bassist, Aslak «Alis» Hartberg.

Første singel fra albumet het «De eneste i verden» og ble sluppet i mai 2008, på Mountain Music.

Våren 2009 ble den andre singelen, «Slepp Johnny Fri», utgitt på MTG. «Slepp Johnny fri» er skrevet om og til bandets manager Jonas Haga Nilsen, også kjent som Johnny Trebein. I musikkvideoen til låta spiller skuespillerne Aksel Hennie, Trond Fausa Aurvåg, Nicolai Cleve Broch, Håvard Bakke og Fridtjov Såheim bandets medlemmer. Regien er ved Marius Holst.

«Superkul med kniv» var albumets tredje singel. I musikkvideoen som var regissert av Lasse Gretland spiller blant annet Jenny Skavlan. Videoen ble kåret til årets musikkvideo under Spellemannprisen 2010.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Singler/Promo[rediger | rediger kilde]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]