Yngve Lindvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yngve Lindvig
Født17. mai 1968Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelseGründer og Sakprosaforfatter
NasjonalitetNorge

Yngve Lindvig (født 1968) er en norsk gründer og sakprosaforfatter. Lindvig startet i 2017 LearnLab. Han var i fra 2001 med i etableringen av Conexus og satt i styret av selskapet fra 2001 til 2016. I 2015 var han med å starte ARC, en sammenslutning at 10 utdanningssystemer som arbeider for like muligheter for alle studenter samt realisering av progressiv utdanning. Han underviser på rektorskolen og styrerutdanningen ved NHH. Sammen med Jarl Inge Wærness etablerte han bedriften Læringslaben i Oslo i 1996 (Slått sammen med Conexus i 2009).

Lindvig er utdannet cand. paed. ved Pedagogisk Forskningsinstitutt ved Universitetet i Oslo. Han arbeider med veiledning av organisasjoner, veiledning av ledergrupper og med bistand i endringsprosesser. Lindvig arbeider også med utvikling av IT-løsninger for utdanning, HR-og ledelsesområdet.

Bibliografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

  • Tilpasset og differensiert opplæring i lys av Kunnskapsløftet. (2005) Oslo: LÆRINGSlaben publ nr. 10. Medforfattere Erling Lars Dale og Jarl Inge Wærness.
  • Mangfold: Vår naturlige ressurs. (2002). Oslo: Norsk Hydro
  • Kan mennesker og organisasjoner være bærekraftige sammen? En introduksjon til en modell for bærekraftighet hos mennesker og organisasjoner. (2001): Oslo: Pedagogisk Forskningsinstitutt, UiO, Rapport 4.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]