Yggdrasil (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Yggdrasil
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerDrama / Krim / Ungdom
Prod.landNorsk
Utgivelsesår2002
Lengde30 min. (per episode)
SpråkNorsk
Bak kamera
ManusRunar Risvik
RegiIrén Lervik
Prod.selskapNRK Barn og Ungdom
Sending
Periode23. mars1. april 2002
TV-kanalNRK1
Eksterne lenker
IMDb

Yggdrasil er en norsk krim- og dramaserie for barn og ungdom som ble sendt på NRK påsken 2002. Den omhandlet fem ungdommer som jaktet på sannheten i et digitalt samfunn, der voksne ikke alltid var til å stole på.[1] Temaet har elementer fra norrøn mytologi, som tittelen forteller. Yggdrasil er verdenstreet i norrøn mytologi.

I tillegg til de seks ungdommene som hadde hovedrollene, og de profesjonelle skuespillerne hadde store deler av Sandefjords aktive teatermiljø vært involvert i serien. De Gode Hjelperne, som har produsert serien, har tilholdssted i Sandefjord.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om de seks vennene Inga (Cecilie Aanstad Hem), Tora (Kristina Kleppan Jonstang), Pelle (Kristoffer Hansen), Bjøro (Hermann Kjøl Kristensen), Magnus (Martin Lervik Grøttland) og Anja (Henriette Gleditsch). Etter ungdomsskolen har de begynt på forskjellige videregående skoler rundt om i landet, men de møtes i skoleferier, så også denne ferien.

Pizzarestauranten Napoli er stamstedet til ungdommene. Ungdommenes gjensynsmøte på Napoli får skjebnesvangre følger når de blir innblandet i et skummelt oppgjør mellom en forsker og en folkeminnegransker.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Påskekrim for hele familien». arkiv.nrk.no. 2002. Besøkt 25. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]