Yahya Jammeh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Yahya Jammeh

Yahya Jammeh (født 25. mai 1965) er Gambias president siden 1994. Han tok makten i et militærkupp i 1994 da Gambias leder siden uavhengigheten, Dawda Jawara, ble styrtet. Jammeh ble valgt til president i et omstridt presidentvalg to år senere.

I januar 2007 hevdet Jammeh at han kunne kurere AIDS og astma ved å bruke naturlige urter. Noen pasienter har sagt at de føler seg bedre med hans behandling, men han har også blitt kritisert for å bruke ikke-vitenskapelige metoder som har alvorlige konsekvenser.[1]

Jammeh har også blitt møtt med avsky i den vestlige verden med sin uttalelse om at han ville sørge for at alle homofile i Gambia vil "få hodet avhugget", og at lovene mot homoseksualitet skulle være mer restriktiv enn i Iran. Jammeh er kjent som en av de mest berømte homofobe i hele verden.

I februar 2013, innførte Jammeh 4 dagers arbeidsuke for statlige arbeidere, og sa at "Den nye ordningen gir gambiere mer tid til bønn, sosiale aktiviteter og jordbruk – da kan vi gå tilbake til jorda og dyrke det vi spiser og spise det vi dyrker, for en sunn og velstående nasjon."

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ President's' HIV cure Condemned , BBC News, 2. februar 2007.